STALKER 2 prestavljen v december

Na lanskem E3-ju nas je razvijalec GSC Game World naravnost odpihnil, saj je prvič pokazal nekaj igranja iz njihove težko pričakovane igre STALKER 2. Ta bi originalno morala iziti davnega leta 2012, a se je nato ujela v razvojni pekel, razvijalec pa je za nekaj časa praktično bankrotiral.

Od tistega poletja lani pa nismo dobili praktično nobenih novih informacij, slik ali pa kakšnega pravega posnetka igranja. No, to ni čisto res, saj je GSC Game World enkrat vmes želel vriniti NFT-je, a si je zaradi slabega odziva čez noč premislil. A razen tega debakla česa novega nismo videli, kar je vsekakor zaskrbljujoče.

STALKER 2 naj bi namreč izšel že 28. aprila 2022, kar ni tako daleč stran in skoraj zagotovo bi se moral založnik zdaj začeti pripravljati za marketinško kampanjo, ki vključuje tudi nove informacije glede igre.

Da je nekaj na tem je pred kratkim potrdil ukrajinski YouTuber Oldboi, ki velja za dokaj zanesljiv vir informacij znotraj Stalker skupnosti. Oldboi je v zgornjem posnetku povedal, da STALKER 2 še ni pripravljen za aprilski izid in da bo ta zamaknjen za kar nekaj mesecev in igra naj bi tako izšla enkrat v jeseni.

Poleg tega naj bi bila v razvoju tudi verzija za konzolo PlayStation 5, ki naj bi izšla povsem ob koncu 2022 ali pa v začetku 2023, predelava pa bo izkoriščala unikatne zmožnosti igralnega ploščka DualSense.

Samo dan kasneje pa je GSC Game World tudi uradno napovedal zamik igre, a ta ne bo zamaknjen samo do jeseni, ampak kar do decembra 2022. Najava je prišla na Twitterju in razlog je preprosto to, da potrebujejo več časa za uresničitev svoje vizije, poleg tega pa projekt zahteva dodatno testiranje in optimizacijo.

Stalker 2 bo tako zamudil vsaj 7 mesecev, a osebno smo do tega datuma sumničavi. Ko razvijalec premakne projekt na december, brez bolj točnega datuma izida, to navadno velja za skrajno mejo, da lahko v objavah še zapišejo, da bo igra izšla še v temu letu, kar pomaga pri prednaročilih. A običajno temu sledi še en zamik, ki se na koncu izkaže za bolj realističen datum. Nekaj takšnega se je zgodilo z igro Dying Light, ki je prav tako do zadnjega vztrajala na izid v decembru 2021, a zadeva še vedno ni na prodajnih policah. Morda bo Stalker 2 drugačen, a cinik v meni pravi, da se raje pripravite na izid v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime