Pisatelj Brandon Sanderson s svojim projektom podrl rekord Kickstarterja

Ime Brandon Sanderson je dobro znano vsem navdušencem nad fantazijo, saj se je ta pisatelj podpisal pod cel kup kvalitetnih knjig, ki vsebujejo izmišljene dežele, bogate magične sisteme in zanimive like. Med njegovi najbolj znani deli zagotovo spadata deli Mistborn in Stormlight Archive, Sanderson pa je bil tudi tisti, ki je zaključil dolgoletno povest Wheel of Time, potem ko je njen originalni avtor Robert Jordan umrl, še preden je lahko spisal zaključek.

Skratka, Sanderson je prava pisateljska mašina in samo mokro lahko sanjamo o svetu, kjer bi enako urno pisal tudi George R.R. Martin. Brandon si je skozi leta nabral veliko zvestih oboževalcev, te pa je nekaj dni hudo presenetil s svojo Kickstarter kampanjo, ki se je vzela dobesedno iz zraka.

Projekt z naslovom “Surprise! Four Secret Novels by Brandon Sanderson” se vrti okoli štirih povsem novih knjig, ki jih je Sanderson spisal na skrivaj sredi pandemije. Posebnost teh novel je dejstvo, da se Brandonu ni bilo treba ukvarjati z založniki in se podrejati njihovim željam in tako je lahko spisal, kar mu je srce poželelo. Kljub temu pa je ta nova dela vpletel v svoje Cosmere vesolje, ki v sebi drži tudi knjige in zgodbe serije Mistborn in Stormlight Archive, zaradi česar bodo oboževalcem še bolj privlačna.

Kampanja je na Kickstarterju za svojo uresničitev zahtevala slabega milijon zelencev, saj naj bi bil ta denar potreben za tiskanje, lekturo in podobne zadeve, ki jih zahteva vsaka kvalitetna knjiga. Sanderson je poskušal s to kampanjo tudi zaobiti založnike in svojim bralcem dostaviti obsežno čtivo po znižani ceni. Skladno s tem vsebuje kampanja dokaj skromne cilje: za štiri knjige v elektronski izvedbi boste odšteli 40 $, za 160 dolarjev pa boste vse štiri prejeli v kvalitetni fizični izvedbi s trdnimi platnicami.

Odziv skupnosti je bil naravnost masiven in zahtevani milijon je bil dosežen v samo dobre pol ure, pritok svežega denarja pa se kar ni hotel ustaviti. Naval je bil celo tako velik, da je projekt podrl rekord Kickstarterja, ki ga je leta 2015 postavil Pebble Time – ta je takrat na koncu zbral dobrih 20 milijonov dolarjev. Sanderson je ta rekord podrl v pičlih nekaj dneh in trenutno se je v kampanjo steklo dobrih 25 milijonov dolarjev, do konca pa je še 19 dni.

Vse štiri knjige bodo izšle v letu 2023 in sicer v razmaku nekaj mesecev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime