Elden Ring preigran v manj kot pol ure

Samo nekaj dni nazaj smo pisali o zavidljivem dosežku znotraj igre Elden Ring, saj je nekomu uspelo preigrati celotno zadevo v dobrih dveh urah, medtem pa ni niti enkrat umrl. Enemu drugemu igralcu pa je uspelo preko celega kupa smrti čas preigravanja znižati pod eno uro, a vse to so rekordi, ki so bili hitro zopet zrušeni.

Trenutni rekorder na področju urnega preigravanja je namreč igralec Distortion2, ta pa redno premaguje samega sebe in tako je uspel znižati čas preigravanja na vsega 28 minut in 59 sekund.

Takšen dosežek je res neverjeten, a če ste upali, da boste med igranjem takšnega časa videli neke resnično mojstrske poteze, potem znate biti razočarani. Distortion2 se namreč zanaša veliko na izkoriščanje raznih hroščev, kot je denimo tehnika “wrong warping”, ki igralca preko nalaganja položaja preseli na drug konec mape, ki bi mu bil med normalnim igranjem nedosegljiv. Distortion2 tako lahko preskoči velik del igranja, dokler se ne preseli do zadnjega šefa, ki mu prav tako ne povzroča velikih težav.

Igranje vedno začne z razredom samuraja, saj ima ta že od začetka Uchigatano, ki na sovražnikih povzroči krvavitve. Temu nato sledi tek do konja Torrenta, preko tega pa lahko izvaja dvojne skoke, zaradi katerih lahko prečka marsikatero nepremagljivo oviro. Distortion2 nato pohiti do pridobitve ledene sekire, ki ima močno specialko Hoarfrost Stomp, ta pa hudo prav pride pri šefih, kamor lahko uvrstimo tudi zadnji spopad.

In to je v bistvu to. Čas za preigravanje se bo v naslednjih dneh še zagotovo znižal in morda bo svoje sposobnosti pokazal tudi kakšen drug igralec, saj je Elden Ring nenormalno popularen in zato vase vabi širši krog “speedrunnerjev”.

Da se je igra dobro prodala je potrdil tudi FromSoftware. V manj kot mesecu dni je založnik Bandai Namco razposlal kar 12 milijonov kopij igre, kar je za razvijalca FromSoftware absolutni rekord. Za primerjavo lahko pogledamo njihove prejšnje igre: Dark Souls 3 je v enem mesecu prodal 3 milijone kopij, medtem ko je Sekiro: Shadows Die Twice v samo desetih dneh prodal 2 milijona izvodov igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime