Greedfall 2: The Dying World uradno napovedan

Razvijalec Spiders nam je leta 2019 predstavil RPG igro Greedfall, ki je vsekakor pokazala veliko potenciala. RPG igre iz tretjeosebnega pogleda so dokaj redke, še redkeje pa se tosortni naslovi preselijo v obdobje fantazijsko obarvanega kolonialnega obdobja, kjer se zabavamo z meči in pištolami in lovimo ravnovesje med zavojevalci in domorodci.

Greedfall nam je ponudil vse to, a igra je vsebovala tudi kar nekaj minusov. Bojevanje je bilo denimo nerodno, na pol odprti svet zmeden, naši spremljevalci in NPC-ji na splošno pa niso bili ravno tako zanimivi, da bi se nam zavezali v spomin. Kljub temu pa je bila igra sorazmerna uspešnica, saj je v prvem mesecu prodala milijon izvodov, od takrat pa je bilo v obtok spravljenih 2 milijonov kopij igre.

Spiders je bil leta 2019 kupljen iz strani založnika Nacon in trenutno delajo na igri Steelrising, ki je nekakšna mešanica Dark Soulsa in prejšnjih Spidersovih iger. Studio pa ne dela samo na tem projektu, saj je včeraj pogumno napovedal tudi projekt Greedfall 2: The Dying World, ki bo vseboval vse prvine originala, le da bo te dodatno razširil in poglobil.

The Dying World bo v bistvu preddel in se bo dogajal tri leta pred dogodki izvirne kampanje. Tokrat boste prevzeli vlogo domorodca Teer Fradeeja, vaša naloga pa bo spet pridobiti svojo svobodo in zaustaviti napad zlobnih imperialistov, ki si želijo polastiti vaše zemlje.

Dobili smo prvi napovednik, a že zdaj lahko opustite želje po skorajšnjem preigravanju igre. Greedfall 2: The Dying World bo namreč izšel šele enkrat v 2024, tako da je zadeva verjetno še v zelo zgodnjem stadiju razvoja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime