Ubisoft preklical igri Splinter Cell VR in Ghost Recon Frontline ter še dva nenajavljena projekta

Francoski založnik Ubisoft se je znašel v težkih finančnih časih. Konkretnih številk sicer nimamo, a zadnje finančno poročilo ni posebej vzpodbudno, saj je založnik napovedal optimizacijo svojih finančnih sredstev, kar po domače pomeni, da je napočil čas za šparanje. Skladno s tem se je Ubisoft usmeril sekanje stroškov, kjer je le možno, to pa je pod zemljo spravilo kar nekaj naslovov, ki so za sabo imeli že kar nekaj dela.

Od nas se je tako za vedno poslovil Splinter Cell VR, ki je bil napovedan septembra 2020, od takrat pa o njem nismo slišali praktično ničesar. Zadeva je bila delana za VR sistem Meta Quest 2, to pa je praktično tudi vse, kar vemo o tej igri, zato izguba ni tako velika. Splinter Cell še ni povsem mrtev, saj Ubisoft še vedno dela na predelavi čisto prve igre, žal pa tudi o njej še nismo dobili nobenih konkretnih informacij.

Ubisoft je tudi preklical razvoj igre Ghost Recon Frontline. Naslov je bil napovedan lani oktobra in je bil že od štarta deležen celega plaza kritik, saj naj bi bil to brezplačna battle royale igra, medtem ko so igralci pričakovali vse drugo – od vrnitve k enoigralskim koreninam do nadgrajene verzije prav tako slabo sprejetega predhodnika Ghost Recon Breakpoint. Zadeva je bila celo tako kritizirana, da je Ubisoft odpovedal beta testiranje in to samo en dan pred tem, preden bi zaživeli prvi strežniki.

Ubisoft je preklical še razvoj dveh nenajavljenih projektov. Kaj ta dva sta morda ne bomo izvedeli nikoli, bo pa Ubisoft septembra pripravil večjo konferenco, kjer bo med drugim razkril tudi naslednje poglavje franšize Assassin’s Creed.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime