Gregor Čeglaj je očitno še edini, ki zna delati spletno dramo v Sloveniji

Slovenska scena vplivnežev je večino časa dokaj dolgočasna. To sicer ne pomeni, da se vsak dan ne rodi nov heroj družabnih omrežij, ki hitro pridobi nekaj tisoč naročnikov, nakar nastopi čas za grajenje spletne kariere. Ta je v glavnem sestavljena iz promoviranja poceni kitajske robe, kazanju vseh pritiklin vzgajanju paglavca, igranju Fortnita ali pa promoviranju hotela znotraj Tanzanije, ki je čisto super, če spregledaš skupinsko tuširanje z drugimi gosti.

Skratka, vse skupaj je dolgčas, a vsake toliko se zgodi žarek zanimivosti. Ta je tako redek kot padec obiskovalca živalskega vrta v ogrado s tigri, a ko se ta enkrat zgodi, vsi Slovenci, tako kot prej omenjeni štirinožec, z zanimanjem dvignemo glavo in si ogledamo novo sceno.

Drama je namreč slastna in vsi jo obožujejo, pa če se še tako sprenevedamo. Vendar je dramo v majhnem slovenskem prostoru, kjer skoraj vsi vplivneži podpirajo drug drugega in skupaj hodijo na dopuste (tam tudi skupinsko tuširanje verjetno ne izostane) ter piknike težko spočeti. Vseeno pa se ta vsake toliko pojavi in takrat na slovenskem prostoru zagrmi.

Zanimivo je, da večina te vsebine prihaja iz strani slovenskega YouTuberja/boksarja Pero Martića. Spomnimo se njegovega prerekanja z Dinottijem, tipček pa je stal zadaj tudi za začetkom boksarske kariere v lahko kategoriji vplivnice Denise Dame, ki zdaj v Srbiji snema porniče. Martić je bil tudi stal za odmevnim intervjujem z bivšim slovenskim moškim Gregorjem Čeglajem, dvojec pa se je spravil v ocenjevanje slavnih Slovenk, a to je bilo dejansko odkritosrčno, javnost pa je bila zaradi tega povsem šokirana.

Gregor se je namreč pokazal v povsem drugi luči in je spominjal na tistega tihega prijatelja, ki je vedno pridno hodil v šolo, nikoli ni zaklel ali pa skadil zvitka trave. Nato pa je bil povabljen na zabavo, kjer je prvič probal alkohol in tipu se je popolnoma snelo in na površje je privrelo vse tisto, kar se nikoli ni upal prej povedati.

Tako je bilo tudi v tem intervjuju in Gregor je tako popljuval skoraj vse slovenske vplivnice, čemur je sledilo zgražanje vsakega ženskega bitja, ki je kdaj poprijelo za Instagram. Kako lahko ta tip, ki je postal slaven ravno zavoljo ocenjevanja in iskanja napak žensk v resničnostni oddaji Sanjski moški, ocenjuje in išče napake žensk na YouTubu? No, odgovor je bržkone logičen iz prejšnjega stavka, saj je bila oddaja ravno zaradi tega tudi gledana, a očitno je šel na YouTubu predaleč in sledile so sankcije.

Čez noč so se proti njemu zarotili praktično vsi vplivneži in vsak dan je sledila vsaj ena vplivnica, ki je svoj Story začel s stavkom: “Sicer se navadno ne spuščam v takšne stvari ampak tule je moje mnenje”. Napad na Čeglaja je bil nekaj dni popularen in ostali vplivneži so sledili svojemu nagonu kot piranje: čimprej povedati svoje mnenje, postati vsaj malce relevanten in si s tem obogatiti število sledilcev.

Čeglaj je zaradi tega razumljivo izgubil sponzorje in za nekaj časa izginil iz scene. A kot Nevesta v filmu Ubila bom Billa na stare zamere ni pozabil in se je zdaj nenadoma vrnil v naša življenja, pod objektiv pa si je vzel tri popularne vplivneže: Katarino Benček, Janija Jugovica (@coolfotr) in Tejo Jugovic (@coolmamacitaa), spravil pa se bo še na druge. Čeglaj pravi, da so bili to glavni krivci, zaradi katerih je izgubil sponzorje in ogromne količine denarja, zdaj pa je čas, da se topovi krivice uperijo proti njim.

Spočel je serijo Storyjev in že v prvem je napovedal, da bo postal nekakšen Julian Assange in da bo razkril vse njihove umazane skrivnosti. Sledilci so seveda razburjeno skakali iz ene zgodbe na drugo, medtem ko je Gregor razkril… Da ti vplivneži promovirajo stvari v zameno za denar.

Ja, to je bilo v bistvu to in je nekaj, kar že itak vsak, ki ima nekaj v glavi, že dobro ve. Gregor sicer napoveduje še veliko več, a se je nato spotaknil ob bivše tekmovalke šova Sanjski moški, za katere pa večini dol visi, čeprav je zanimivo slišati, da nekaterim dogaja pljuvanje v usta.

Vseeno pa je drama dosegla svoje in celotni spletni prostor vplivnežev se je zopet zbudil. Teja in Jani sta baje že sprožila tožbo, a kdo ve, če bo kaj res od tega, Gregor pa je že navrgel, da gre raje spat pod zemljo, kot pa da jima plača cent zabave.

Bolj zanimiv je Gregorjev Instagram profil, ki je v samo nekaj dneh pošteno narastle. Njegov profil je bil dolgo v mirovanju in samo dva tedna nazaj je držal nekje slabih 29k sledilcev, ta številka pa je zaradi zadnjih Storyjev narasla na kar dobrih 53k sledilcev. Ta številka bo nedvomno še narasla, saj nam Gregor obljublja nova razkritja, malce dviga pa so dobili tudi njegovi “nasprotniki”. Katarina Benček je na dan drame pridobila skoraj 200 novih sledilcev, Teja Jugovic pa dobrih 100.

Na koncu imamo od drame vsi nekaj: napadalci, branilci, gledalci in Žurnal24, ki mu bodo od tipkanja “šokantnih razkritij” kmalu odpadli prsti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime