Tudi streamer Ludwig postal žrtev “swattinga”

Streamer Ludwig je lani marca eksplodiral v slavi, saj je postal talec svojega prenosa v živo in za vsakega novega naročnika je moral ubožec podaljševati prenos v živo, tako da je pred kamerami morali biti tudi med spanjem. Ludwig je takrat podrl rekord v naročnikih, a vsa ta slava in denarci prinašajo tudi svojo temno plat.

Streamer je tako pred kratkim postal nova žrtev “swattinga”, ki je v zadnjih mesecih zopet začel pridobivati na popularnosti. O tem smo že večkrat pisali, nazadnje pa smo omenil primer trans streamerke Clare Kefals Sorrenti, ki zaradi lažnih prijav ni dobila domov samo obiska policije, ampak se je morala zaradi nadlegovanja celo preseliti in še takrat ni bila varna.

Pri Ludwigu sicer situacija ni bila tako nevarna in streamer se včerajšnjega dogodka ni toliko prestrašil, kakor je jezen nad to tečnostjo, ki se mu je že večkrat ponovila. Ludwig je pri obnovi incidenta povedal, da se ni zgodilo nič kaj takšnega. Za kakšno uro se je moral usesti na zadnji sedež policijskega avta, miličniki pa se medtem pregledali vsako njegovo sobo z dvignjenimi orožji.

Streamer niti ni toliko jezen na gledalce, ampak bolj na policijo znotraj Los Angelesa. Zaradi swattinga se je z njimi srečal že večkrat in zato so prišli do dogovora, da ga bodo v primeru lažne prijave najprej poklicali. Ludwig ima zato vedno ob sebi telefon, a problem je, da ga nikoli ne pokličejo in tako je bilo tudi v tem primeru. Nek policist mu je dejansko svetoval, da naj zamenja poklic, če se noče srečevati s takšnimi težavami, a seveda Ludwig tega ne bo naredil, saj se zaradi YouTuba njegova vrednost giblje okoli 6 milijonov dolarjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime