Nekomu je uspelo predelati DOOM v Beležnico

Igro DOOM so do sedaj predelali za vse mogoče računalniške in konzolne sisteme in ko je teh zmanjkalo, so se inženirji spravili v nore izzive, kot je denimo poganjanje igre na zaslonu nosečniškega testa. DOOM je bil tako že tolikokrat predelan, da nas novi takšni podvigi sploh več ne presenetijo, a vseeno je treba nekaj pozornosti nameniti razvijalcu Samu Chietu, ki je igro uspešno predelal v čisto navadno Beležnico.

Govorimo o programu, ki ga dobite ob vsakem nameščenem operacijskem sistemu Windows in primarni namen Beležnice je delanje kratkih zapiskov, a hkrati je izjemno priročna tudi za kodiranje. Beležnica namreč ne vsebuje nobenega oblikovanja besedila, kar je odlično za pisanje vrstic kode in morda je ravno ta lastnost omogočila Samu, da je predelavo, ki je nadel ime NotepadDOOM, uspešno pognal znotraj tega orodja.

A to je samo ugibanje, saj je igralni posnetek prej videti kot neka programerska črna magija. DOOM v Beležnici je povsem igralen, a vsake toliko igranje prekrije bleščeča bela svetloba, ki prekrije spodnji del akcije. Sam pravi, da drugače igra teče pri 60 sličicah na sekundo in da je igralna v povsem običajni Beležnici, ki jo vsebuje vsak računalnik z nameščenimi Windowsi.

Sam točnih specifikacij delovanja ni razodel, a namerava v sledečih dneh spočeti verzijo “igre”, ki jo bomo lahko prenesli iz spleta in tudi sami namestili.

Pa bodo šle zopet efektivne ure dela v pisarnah po vodi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime