Sony naj bi z založnikom igre Guild Wars ustvarjal Horizon MMO

Sony v franšizi Horizon, ki je do sedaj spočela dve poglavji Zero Dawn in Forbidden West, očitno vidi ogromno neizkoriščenega potenciala in čas je zdaj napočil, da tega tudi izkoristi. Uradno sta sicer zaenkrat najavljena samo dva projekta: eden od njiju je televizijska serija, na kateri bo delal Netflix, drugo pa je igra Horizon Call of the Mountain, ki bo izšla za njihovo prihajajočo napravo PS VR 2.

Obstajajo tudi konkretne govorice, ki franšizo selijo tudi v druge žanre. Poročali smo že o temu, da naj bi prvi del Horizon Zero Dawn prejel predelavo za konzolo PlayStation 5, spletna stran MTN pa je včeraj objavila presenetljivo novico, da naj bi Sony preselil Horizon tudi v MMO vode.

Te selitve se je lotil konkretno, saj je za pomoč pri razvoju zaprosil založnika NCSoft, ta pa ima pod sabo razvijalca Arenanet, ki velja za veterana MMO žanra, saj je v preteklosti ustvaril igri Guild Wars in Guild Wars 2. NCSoft je že začel najemati dodatno delovno silo, v oglasih za delo pa je omenjeno kovanje kode za skrivnostni projekt z naslovom “Project H”. NCSoft se je na govorice že odzval in v javni izjavi zapisal, da je težko potrditi informacije o igrah, ki so trenutno še v izdelavi. To se mi že ne zdi kot zanikanje, kaj pa vam?

Napoved MMO-ja se morda zdi nenavadna, saj ta žanr ni več tako popularen kot njega dni, a v pravih rokah lahko še vedno prinese ogromno dobička. Sony je ob nabavi razvijalca Bungie letos napovedal, da namerava do leta 2026na trg pripeljati vsaj 10 “live service” iger in morda je ravno Horizon MMO eden od teh projektov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime