Ubisoft se uradno vrača na Steam

Govorice so se izkazale za resnične in francoski založnik Ubisoft se po letih dopustovanja ponovno vrača na najbolj priljubljeno digitalno platformo z igrami – Steam.

Od te se je Ubisoft ločil že leta nazaj, saj mu preprosto ni bil všeč delež provizije, ki si jo je za vsako prodano kopije odtegnil Steam. Zato so se za prodajo svojih naslovov začeli zanašati na svojo lastno trgovino uPlay, ki so jo nato preimenovali v Ubisoft Connect, leta 2019 pa so sklenili kupčijo s trgovino Epic Games in začeli svoje naslove prodajati tudi tam.

Zamere so bile očitno vmes zglajene in včeraj je predstavnik Ubisofta za spletno stran Eurogamer tudi uradno potrdil, da se bodo nekatere njihove igre zopet pojavile na Steamu. Omenjeni so bili naslovi Assassin’s Creed Valhalla, Roller Champions in Anno 1800, za nobenega od njih pa ni bil napovedan datum izida.

Predstavnik je še dodal, da Francozi ves čas preučujejo trg in gledajo, kako bi lahko lahko dosegli svoje občinstvo, hkrati pa bi radi tudi ohranili svoj ekosistem znotraj trgovine Ubisoft Connect. To zna pomeniti to, da boste pri nakupu igre na Steamu še vedno primorani v dodano prijavo znotraj njihovega zaganjalnika, kar nekaterim zagotovo ne bo všeč.

Ubisoft pri svoji najavi seveda ni povedal, da ima založnik kar nekaj težav pri izdajanju novih iger. Sicer so napovedali kopico novih Assassin’s Creedov, a te igre so verjetno še leta stran, založnik pa se ubada tudi z vedno novimi prestavitvami naslovov: nazadnje se je to zgodilo za Skull & Bones, težave pa jim delajo tudi bolj enostavni projekti, kot je denimo predelava igre Prince of Persia: The Sands of Time. Zaradi vsega tega so dobički upadli in založnik si enostavno ne more več privoščiti izostanka iz največje platforme na PC-ju.

Ubisoft ni želel razodeti, kdaj točno se bo zgodila njegova vrnitev, a če bi ugibali, bi si izbrali datum 6. december. Takrat namreč izide še zadnja večja posodobitev za igro Assassin’s Creed Valhalla in ponovna izdaja njihovega zadnjega večjega naslova bi bila idealna iztočnica za bombastično vrnitev v objem Steama.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime