Mod, ki bo Oblivion predelal v pogon Skyrima, izide leta 2025

Ko se nekje pri nekomu utrne ideja tipa “a ne bi bilo zanimivo, če bi lahko tole ostarelo legendarno igro predelal v novejši pogon njegovega naslednika?”, nikoli zraven še ne pomisli, koliko truda in časa zahteva takšen projekt. Na prvi pogled se takšna predelava ne zdi nič posebnega, še posebej če je takšen projekt zamišljen v franšizi The Elder Scrolls, ki je igralcem ponudila namenska modderska orodja, ki so spočela že kar nekaj gigantskih modov. Pogona sta si podobna, tako da bi moral samo uporabiti funkcijo kopiraj/prilepi, s klikom na magični gumb pa bi samo nadgradil vse teksture in zadeva je nared za igranje!

Realnost je žal drugačna in takšni titanski projekti zahtevajo ogromno dela, ki je velikokrat nedokončano, saj vse skupaj deluje na bazi prostovoljnega dela. Vendar pa obstajajo izjeme kot je denimo predelava prvega Half-Lifea in v podobno smer gre tudi mod Skyblivion.

Ta si je nekje v letu 2014 zastavil ogromen podvig: predelati celotno igro Oblivion, skupaj z vsemi dodatki, v pogon Skyrima. Skoraj deset let kasneje projekt še vedno ni na voljo, a razvijalec je medtem izdal kar nekaj napovednikov, zdaj pa so za nas sčarali novega, ki ima zapisano celo leto izida.

Žal pa se v igranje ne bo moč spraviti še letos, ampak šele enkrat v 2025. Razvijalec je pod opisom videa priznal, da takšni modi pač zahtevajo zelo veliko časa, vendar pa so zdaj pri razvoju napredovali vsaj do te mere, da lahko postavijo okviren datum izida. Zraven so pripisali, da je 2025 tisti skrajni datum za izid, a se zna ta zgoditi tudi prej. Poanta videa je namreč znova vzbuditi željo pri novih članih, ki bi si želeli pomagati kovati kodo – vsi zainteresirani lahko za kaj takšnega obiščete uradno stran.

Napovednik je sicer videti čudovit, a hkrati postane tudi boleče jasno, da tudi Skyrim ni več med najmlajšimi – pa naj ga Bethesda še tolikokrat predela. Če Skyblivion res izide v 2025, potem bo izšel na pogonu igre, ki je stara že 14 let. No, še vedno ga bomo igrali pred naslednjim uradnim delom serije The Elder Scrolls, ki je bil sicer napovedan, a je še dolga leta stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime