Luka Dončić je očitno tudi mojstrski igralec Overwatcha 2

Tudi največji nogometaši in košarkarji vsake toliko potrebujejo malce pavze, pa čeprav je to med aktivno sezono. Morda nikogar ne bo presenetilo, da zvezdniki zelenic v prostem času radi preigravajo igre FIFA in da košarkarji med pavzami skočijo v igranje NBA 2K in razlog za izbiro teh naslovov je logičen: pred njimi je digitalna rekreacija športa iz katerega so si ustvarili kariero, hkrati pa lahko znotraj najdejo svoje natanko poustvarjene avatarje.

Vendar pa niso redki igralci, ki imajo vsakodnevnih treningov vrh glave in se jim ne da tega športa nato gledati tudi v digitalni obliki. Niso redki nogometaši, ki v prostem času namesto Fife nabijajo Fortnite, naš košarkarski zvezdnik Luka Dončić pa očitno najraje preigrava Blizzardovo streljačino Overwatch 2.

Ne samo, da Luka rad igra Overwatch 2, v zadevi je očitno tudi presneto dober. To je nedavno razkril Twitch streamer Moxy, ki je bil ravno sredi preigravanja igre Overwatch 2 in to v rundi, kjer so se nahajali sami grandmasterji. V ekipi je naletel na igralca z imenom Donatello, ki je nadzoroval Zaryo, tega neznanca pa je nato s soigralcem povprašal po hobiju. Donatello je brž odgovoril, da igra košarko in to kar za ekipo Dallas Mavericks. Posnetek nato preklopi na kasneje v obračunu, vmes pa je očitno vsem postalo jasno, da za Donatellom stoji nihče drug kot pa slovenski šampion. To je bilo sicer jasno že takoj, ko se je prvič oglasil na mikrofon, saj Dončić govori z naglasom, ki se ga da takoj prepoznati, svoje identitete pa med igranjem ni skrival, saj je potrdil svoj datum rojstva in kasneje še navrgel, da je on pravi Dončić.

Luka je sicer že leta nazaj potrdil svojo ljubezen za videoigre. Spletna stran ESPN je leta 2018, še pred začetkom njegove NBA kariere, o njem spočela obsežen prispevek in takrat ugotovila, da naravnost obožuje videoigre. Med najljubše zadeve je prišteval serijo Call of Duty, občasno pa je igral tudi FIFO. Največ ljubezni pa mu je že takrat dal Overwatch, pri kateremu je najraje imel heroja Hanzoja.

Novica, da ima Luka rad Overwatch tako ni nova, je pa presenečenje njegovo mojstrovanje igre. Da si v Overwatchu 2 natakneš naslov “grandmaster” pomeni, da si že praktično na profesionalni ravni in si tik pred tem, preden se uvrstiš na seznam 500 najboljših igralcev na svetu.

Luka je dan kasneje priznal svojo ljubezen do te igre in na Twitterju povedal, da bi bil njegov lik v Overwatchu 2 bodisi tank ali pa DPS, saj med streljanjem najraje dela škodo nasprotni ekipi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime