Obtožbe glede nasilja proti kreatorju serije Rick and Morty opuščene

Januarja letos so se pojavile hude obtožbe proti Justinu Roilandu, ustvarjalcu serije Rick and Morty, ki je hkrati veliko vlogo igral pri nedavno izdani igri High On Life. Justin je bil namreč poklican pred sodnika za zagovor pred obtožbami, ki so se pojavile že leta 2020, nekdanja partnerka pa ga je obtožila nasilja in lažnega priprtja. Kakšnih večjih podrobnosti glede primera nismo dobili, saj se je vse skupaj dogajalo za zaprtimi vrati, tožilka je ostala anonimna, Justin pa zadeve javno ni želel komentirati.

Zaradi obtožb pa se je seveda skazila njegova javna slika, to pa je njegove prejšnje partnerje spodbudilo, da z njim čim prej pretrgajo vse vezi. Adult Swim ga je odstranil iz serije Rick and Morty in na čelo te postavil soustvarjalca Dana Harmona, odstranjen pa je bil iz še ene risane serije Solar Opposites.

Roiland je postal nezaželeno ime tudi znotraj studia Squanch Games, ki je bil zaslužen za izdajo igre High On Life, v tej pa je Roiland posodil svoj glas vrsti različnih nastopajočih. Razvijalec je pred kratkim igralce podražil s prvim DLC-jem za igro, v njem pa slišimo samo glas Knifey-ja, medtem ko o Roilandu ni ne duha, ne sluha.

Po dobrih dveh mesecih pa prihajajo nove novice iz Roilandovega sveta. Zaradi pomanjkanja dokazov so bile tožbe proti njemu opuščene, Justin Roiland pa se je prvič javno dotaknil primera in na Twitterju zapisal, da je od začetka verjel v svojo nedolžnost, hkrati pa je razočaran nad javnostjo, ki ga je bila tako hitro pripravljena obsoditi in mu preklicati kariero. Za prihodnost ima lepe načrte, eden od njegovih bližnjih ciljev pa bo povrnitev ugleda njegovega imena.

Dvomimo sicer, da ga bo Adult Swim kmalu sprejel v nadaljnje delo na Ricku and Mortyju, Roiland pa je v svojem javnem pismu elegantno spregledal tudi druge obtožbe, ki so se pojavile po tisti prvi glede nasilja. Spletna stran Hollywood Reporter je v prejšnjem mesecu prišla do informacij, da naj bi Cartoon Network preiskoval obtožbe proti Roilandu, ki so med drugim vključevale tudi spolno nadlegovanje na delovnem mestu, Roiland pa naj bi med tretjo sezono Rick and Mortyja, ki je prvič v sobo pisateljev pripeljal tudi žensko osebje, skozi konferenčno sobo sprehodil porno zvezdnico in drugim odkrito namigoval na trojčka.

Prav tako so se pojavile obtožbe “groominga” iz strani njegovih mladoletnih oboževalcev, za te stvari pa so nekateri na Twitterju objavili slike iz zasebnih pogovorov. Že te stvari so dovolj velike obtožbe, da lahko javna oseba za nekaj časa svojo kariero obesi na klin, zato dvomimo, da se bo Roiland kaj kmalu vrnil v ustvarjanje večjih televizijskih in filmskih projektov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime