Prihaja nova Harry Potter igra, ki nam bo končno pustila igrati quidditch

Zadnja igričarska avantura v magičnem svetu Harryja Potterja je naredila veliko stvari prav, a ena zadeva je boleče manjkala. V igri Hogwarts Legacy namreč nismo bili zmožni odigrati niti ene samcate runde quidditcha, kar je za naslov, ki se v bistvu hvali kot realistična simulacija študenta Bradavičarke, skoraj kriminalno dejanje. No, morda izostanek quidditcha niti ni tako velik greh, saj je bilo letanje z metlo v Hogwarts Legacy dokaj okorno in kdo ve, kako bi bila zadeva videti v tako hitri igri kot je quidditch.

A bodite brez skrbi, saj je založnik Warner Bros. ta šport pripravil za ločen naslov Harry Potter: Quidditch Champions, za izdelavo tega naslova pa je uporabil razvijalca Unbroken Studios.

Quidditch Champions bo imel s Hogwarts Legacy bolj malo skupnih vezi. Gre namreč za povsem večigralski naslov, kjer si boste igrišče delili z nasprotniki iz mesa in krvi, grafično pa je zadeva videti bolj risankasto in malce spominja na Fortnite. To je sicer logično, saj želi Quidditch Champions delovati na karseda širokem razponu PC komponent, saj tak naslov uspešno lahko poganja samo velika baza igralcev, ki zna denarce zapraviti za kakšno mikrotransakcijo.

Razen kratkega dražilnika so informacije bolj skope. Na domači strani je razvijalec napisal, da bomo lahko ustvarili svoj lik in da se bomo poleg quidditcha udejstvovali tudi v drugih avanturah, pri katerih bomo med nogami držali metlo. Razvijalec je še hitro dodal, da pri ustvarjanju igre pisateljica J.K Rowling ni igrala prav nobene vloge in da Quidditch Champions ni nekakšna direktna predelava knjig in filmov. Odrekanje sodelovanja z avtorico knjig je morda nekam čuden zapis, a razvijalec se morda zaveda kakšna drama se je zgodila ob izidu igre Hogwarts Legacy, kjer so nekateri streamerji zaradi igranja tega naslova doživeli masovno nadlegovanje in celo grožnje s smrtjo.

Harry Potter: Quidditch Champions še nima datuma izida, se pa lahko na uradni strani prijavite za možnost zgodnjega testiranja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime