inZOI je realistična verzija serije The Sims in stvar izgleda presneto impresivno

V bistvu smo presenečeni, da serija The Sims med vsem svojim dolgoletnim obstojem nikoli ni dobila kakšne resne konkurence, saj so se posamične igre in dodatki vedno dobro prodali. Založnik EA za četrti del še vedno izdaja nove posodobitve in vsebino, pridno pa dela na čisto pravem nadaljevanju The Sims 5.

Slednje pa zna prvič v zgodovini dobiti močno konkurenco. V ta žanr se je namreč podal tudi založnik Krafton, ki je najbolj znan po svoji battle royale streljačini PUBG, preko igre The Callisto Protocol pa so se podali tudi v smer enoigralskih iger. Na najbolj popularnem južnokorejskem igričarskem dogodku G-Star so predstavili igro inZOI, ki je glede na prikazano videti presneto impresivno.

Povsem jasno je, da se inZOI zgleduje po seriji The Sims, a formulo dodobra spremeni na račun hudo realistične podobe, ki je mestoma že tako podrobna, da jo že malce težko ločiš od resničnega življenja. Serija The Sims je od vedno nosila bolj risankasto podobo, zaradi česar se liki nikoli niso čutili kot res žive osebe, ampak bolj kot lutke, ki jim pač upravljamo vsakdan.

Igra inZOI pa je iz drugega testa, saj je Krafton vsem nastopajočim priskrbel tudi napredne animacije, zaradi česar kreganje med osebami mestoma lahko preraste do čisto pravih fizičnih obračunov in ob klofuti lahko postane igralcu kar malce neprijetno. Izražanje čustev je narejeno na presneto realističen način in ko se dva NPC-ja strastno poljubita zna ta interakcija komu pospešiti srčni utrip. Kljub realistični podobi pa se liki med sabo še vedno pogovarjajo v “simščini”, tako da poslušamo kar neke izmišljene besede, saj bi bilo glasovno snemanje vseh teh oseb potrata časa in denarja.

YouTuberka Acottonsock se je dokopala do predčasnega testiranja igre in v zgornjem videu se je dotaknila nekaj največjih pritiklin tega naslova. Ustvarjevalnik likov je zelo obsežen in podroben, bila pa je malce razočarana nad tem, kako so vsi NPC-ji dovzetni za flirtanje in v samo nekaj urah se je že lahko poročila in začela planirati nosečnost, ki je instantna, z dojenčkom pa med odraščanjem ni možno izvajati kakšnih posebnih interakcij, kar je razočaranje. Prav tako ni možno voziti avtov, vas pa lahko ti med neprevidnim prečkanjem cest zbijejo na tla.

Dotaknila se je tudi opremljanja stanovanj in hiš, kar je še en pomemben aspekt takšnih iger. inZOI je na tem mestu hudo napreden in je mestoma videti že kot nek urejevalnik tipa Unreal Engine. Vsak kos pohištva bo možno prebarvati in bo modularen, tako da se boste denimo lahko spustili celo v takšne podrobnosti kot je izbira nog postelje in miz. Prav tako je v opremljanje vdelana umetna inteligenca, ki vam zna, glede na vaš ukaz, izrisati unikatne teksture tapet, ki jih nato polepite po stenah.

Igra inZOI zaenkrat še nima napovedanega datuma izida, razvijalec pa bo moral še malce narediti na optimizaciji, saj se igra v uradnem posnetku mestoma grdo zatika. Ime igre je nekam trapasto, vendar pa nosi zadeva ogromno potenciala, tako da bo res zanimivo videti njen spopad z igro The Sims 5, ki prav tako še nima datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Od nekdaj igram Sims igre, od prvega do četrtega. Ampak, če bo ta res tako dobra in ne bo imela 1000 klikov, da neko običajno nalogo narediš, potem bo igra popolnoma brezvezna … na koncu bo smisel igre samo gradnja in opremljanje stanovanja, to pa bo tudi vse, kar se bo splačalo početi v tej igri … ampak glede na to, da so vsi za flirtanje … V real life je veliko drugače … flirtaš lahko celo večnost, pa nič, lahko pa je pol ure dovolj, da jo/ga dobiš v posteljo in potem se ali zaljubijo ali pa se pozabijo …

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime