Cristiano Ronaldo se zaradi promocije Binance NFT-jev sooča s tožbo v vrednosti milijarde dolarjev

Slavni nogometaš Cristiano Ronaldo je ena od zadnjih žrtev nespametne promocije NFT-jev, zaradi katere se zdaj sooča z ogromno tožba, ta pa zahteva vrtoglavo odškodnino v vrednosti milijarde dolarjev.

Ronaldo se je leto nazaj odločil iz svojega imena iztržiti še nekaj evrov, dokler je to še relevantno, zato se je spravil v partnerstvo s borzo kriptovalut Binance. Tako je nastala serija NFT produktov z oznako CR7, ki je zdaj že uveljavljena okrajšava tega nogometaša: črki sta njegovi začetnici, številka 7 pa je tista, ki je že od začetka nosi na svojih dresih.

BBC poroča, da naj bi bila zbirka NFT sličic namenjena največjim oboževalcem Ronalda in stvar je bila na začetku kar dobičkonosna, saj si leto nazaj za najcenejši CR7 NFT moral odšteti dobrih 70 €, a leto kasneje je slika povsem drugačna, saj je zdaj ta isti NFT vreden manj kot 1 €.

Zdaj se Ronaldo sooča s skupinsko tožbo, saj je Binance promoviral preko svojih družabnih omrežij zaradi česar se je v spletnih iskalnikih iskanje za ključno besedo “Binance” povečalo za 500 %. Iz tega so ljudje začeli vlagati sredstva v kriptovaluto BNB, ki je last Binance in ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) to obravnava kot neregistrirane vrednostne papirje. Ameriška zakonodaja pri tem pravi, da mora vsaka slavna oseba, ki promovira in spodbuja vlaganje v vrednostne papirje razkriti koliko je bil pri tej promociji. Ronaldo tega ni naredil in iz tega je nastala tale tožba.

Ronaldo se je tako znašel v lepi godlji, Binance pa se ukvarja s svojimi težavami in tožbami glede pranja denarja, zaradi česar je posledično odstopil tudi direktor Changpeng Zao. Vendar pa se tako Ronaldo kot Binance očitno ne obremenjujeta preveč zaradi tega pravdanja po sodiščih, saj sta včeraj napovedala ponovno sodelovanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime