Originalni Thief dobil ogromen mod, ki doda čisto novo kampanjo

Pred časom sem potožil, da večji založniki enostavno več ne izdelujejo čistokrvnih skrivalniških iger, ki smo jih dobrih 20 let imeli cel kup. Stvari se še dolgo očitno ne bodo spremenile, zato privržencem čepenja v temi ne ostane drugega kot pa da se lotijo preigravanja ostarelih legend, ki jih lahko obogatite tudi s kakšnim modom.

K sreči ima originalni Thief iz leta 1998 kar krepko moddersko skupnost, ki se je združila pod imenom Feuillade Industries, to pa vodi možakar z imenom Romain Barrilliot, ki ni nek amater, saj ima bogato ozadje razvoja modov, trenutno pa je zaposlen pri razvijalcu Arkane Lyon. Romain v sebi še vedno nosi gorečo ljubezen do originalnega Thiefa, ki je bil podnaslovljen The Dark Project, in skupaj z ostalimi talentiranimi navdušenci je zdaj izgotovil mod The Black Parade.

Gre za ogromen projekt, ki je bil v razvoju več let in je v bistvu povsem nova in samostojna kampanja, ki jo sestavljajo 10 ločenih misij, te pa so podprte z vmesnimi sekvencami in glasovnimi igralci, ki so k izkušnji prispevali 1.800 vrstic govorjenega dialoga.

Zgodba ni enaka originalu, saj namesto Garretta tokrat prevzamemo vlogo novega protagonista, ki sliši na ime Hume. Možakar je v preteklosti naredil nekaj nespametnih potez, zato je bil izgnan iz mesta The City, a zdaj se je vrnil in ker ima popolnoma prazne žepe mu ni ostalo drugega kot pa da se zateče v svet ropanja.

The Black Parade se igra podobno kot izvirna kampanja, a modderji so že obstoječe mehanike, ki so bile že za svoj čas hudo napredne, samo še dodatno nadgradili. Ena od večjih zanimivosti je denimo dejstvo, da lahko zaplate mahu, ki omogočajo naše tiho premikanje, še dodatno razširimo tako, da jih ustrelimo z vodno puščico, zaradi česar nato zrastejo. Poskrbljeno je bilo tudi za tiste, ki se jim je zdela originalna kampanja prelahka, saj zdaj nekateri stražarji lahko nosijo čelade, zaradi česar jih ne moremo usekati po buči, služabniki znotraj prostorov pa znajo počistiti mah in nam s tem skravžljati živce. Razvijalec se je še malce pozabaval in je v ostareli pogon Dark Engine vnesel prvega konja, ki hodi kot da se na vsak način želi znebiti svojih nog.

Za igranje moda The Black Parade boste morali najprej namestiti kopijo igre Thief Gold in ločen mod TFix, nakar lahko skočite na forum in si prenesete zadnjo verzijo moda.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime