Twitch malce sprostil pravila glede seksualne vsebine, a se je nato hitro premislil

Odkar je prvi človek prižgal svojo lastno kamero na Twitchu se je na tej platformi pojavilo vprašanje, kaj je dovoljeno na njej kazati in kaj ne. Najbolj gledana vsebina na internetu je seveda seks in vsak od nas je že rojen z vso serijsko vgrajeno opremo, da lahko od nje preko kamere tudi dobro zasluži. Twitch je, še posebej po prevzemu iz strani Amazon, začel hitro graditi strog pravilnik obnašanja na svoji platformi in vsak kršitelj tega svetega zakona je bil nato kaznovan – včasih samo začasno, a nekateri kar za vedno.

Vendar ta pravila niso vklesana v kamen in se redno spreminjajo. Tako je platforma pred kratkim posodobila svoja pravila glede seksualno obarvane vsebine, ta pa so po novem dovoljevala nekaj golote, a je ta morala biti samo digitalna in artistično usmerjena – skratka, kakšno dojko so lahko umetniki prikazali pri svojih risbah in skulpturah, za to početje pa njihov račun ni bil kaznovan, če je le bilo vse skupaj pravilno označeno.

Seveda ni trajalo dolgo, da so nekateri začeli to pravilo hitro izrabljati za svoje namene, ki so jim hitro prinesli nove sledilce in donacije. To sicer ne pomeni, da so se na platformi začeli pojavljati kar pornografski filmi ali pa podobe iz antične slovenske revije Vroči Kaj, saj so ustvarjalci pri izrabljanju določenih pravil bolj subtilni – spomnimo se denimo polemike glede jacuzzijev, kjer so ustvarjalke sicer bile oblečene, a so jezdile ogromne napihljive banane.

V tokratnem primeru so nekatere ustvarjalke delale vsebino, kjer so bile sicer zgoraj slečene, a zaradi kota kamere je lahko gledalec videl zgolj gola ramena. Vendar je bilo že ta namig na goloto dovolj, da so se nekateri začeli nad novimi pravili pritoževati in Twitch je zaradi teh pritožb, kjer so zagotovo v ozadju kakšno pikro pripomnili tudi oglaševalci, po samo nekaj dneh ukinil na novo spremenjena pravila in stvari povrnil v staro stanje.

Na svoji strani so zapisali, da so nekateri začeli izkoriščati pravila in da so šli pri njih morda malce predaleč in da bi bilo enostavno težko nadzorovati vso to na novo ustvarjeno vsebino – pri tej še posebej veliko težavo predstavlja umetna inteligenca, ki zna zdaj ustvariti prepričljive fotorealistične slike, a bi jih po pravilniku še vedno morali šteti pod digitalne.

Pravila glede golote tako ostajajo nespremenjena, žal pa je v vmesnem obdobju nastradalo nekaj tistih umetnikov, ki so se držali začrtanih pravil, a jim je Twitch vseeno podelil kazni in začasno zamrznitev računa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime