Microsoft Flight Simulator z novo posodobitvijo pridobil podrobno poustvarjen Zagreb

Letalni simulator Microsoft Flight Simulator je danes star že tri leta, a še vedno je tole ena grafično najbolj izpopolnjenih iger, ki jih imamo, saj je Microsoft vanjo zlil ogromno proračuna, razvijalec Asobo Studio pa je za namene ustvarjanja realističnih talnih površin izrabil Bingovo mape, tako da lahko vedno letimo nad verno poustvarjenim ekosistemom, zraven pa še uživamo ob gledanju aktualnih vremenskih pojavov: primer tega je prelet hurikana Laura, ki je dosegel ameriško celino, igralci pa so ga lahko brez nevarnosti lahko preleteli in se divili njegovi moči.

Microsoft za ta naslov redno izdaja nove dodatke in posodobitve in pred kratkim je tako med nas prišla nova brezplačna vsebina, imenovana City Update 5: European Cities. Ta v igro doda pet detajlno poustvarjenih mest: nizozemski Haag, belgijski Bruselj, špansko mesto Cádiz, Košenice iz Slovaške in hrvaško prestolnico Zagreb.

Vsa ta mesta so bila v igri prisotna že prej, vendar pa mapiranje Bing zemljevidov ni popolno, tako da smo ob preletu lahko ugledali kakšne čudne stavbe in anomalije, preko te posodobitve pa je Microsoft v pomoč vpoklical podjetje Vexcel, to pa je specializirano za zajemanje slik iz zraka. Tako lahko zdaj naši južni sosedje uživajo v bolj izpopolnjenem preletu svojega glavnega mesta, medtem ko žal naša Ljubljana takšnega tretmana še ni dobila in nekako dvomimo, da ga tudi bo. Microsoft je preko prejšnjih posodobitev na takšen način poustvaril glavna nemška mesta ter nekaj okolice znotraj Francije in če bi kdaj nameraval olepšati Ljubljano potem bi bila zdaj idealna priložnost, saj sta si prestolnici samo nekaj kilometrov narazen. *Opomba: prijazen bralec nas je v komentarju opozoril, da zgornje ni čisto res, saj je Microsoft slovenske znamenitosti olepšal preko junijske posodobitve World Update XIV: Central Eastern Europe.

Morda pa bomo več sreče imeli prihodnje leto. Microsoft namerava v 2024 spočeti povsem novo verzijo igre Flight Simulator in to ne bo samo neka nadgradnja, ampak popolnoma ločena zadeva, ki bo prvič ponujala tudi kakšna druga opravila kot pa samo letanje med letališči, saj se bomo lahko preizkusili v vlogi kaskaderskega pilota, moč pa bo preizkusiti tudi službo gorskega reševalca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Če se ne motim je bil del Slovenije kar konkretno posodobljen v lanskem Central Eastern Europe world update. Predvsem Ljubljana ter nekatere znamenitosti.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime