Microsoft za 18. januar pripravlja novo igričarsko konferenco

V letu 2024 se bo izmed trojice proizvajalcev večjih konzol prvi opogumil Microsoft, ki je za 18. januar napovedal novo izdajo konference Xbox Developer Direct, v njej pa bomo dobili vpoglede v trojico težko pričakovanih naslovov in v eno manjšo indie strategijo.

Na tem seznamu je zagotovo najbolj pomembna nova igra razvijalca MachineGames, ki je leta 2021 napovedal premor od delanja Wolfenstein iger, saj mu je Bethesda zaupala izdelavo nove avanture, ki bo v glavni vlogi držala arheologa Indiano Jonesa. Razen res kratkega dražilnika v treh letih od napovedi nismo dobili nobene nove informacije, tako da niti ne vemo, kako se presneta stvar imenuje in če bo tole povsem originalna zgodba ali pa se bo ta nemara zgledovala po zadnjem filmu. Zadnji uradni Indiana Jones film je bil sicer gromko razočaranje, ki je Disneyju nanesel lep minus zato res upamo, da se je MachineGames leta nazaj odločil delati na povsem frišni štoriji.

18. januarja bo na oder stopil tudi razvijalec Obsidian Entertainment, ki nam bo malce več povedal o svojem prihajajočem RPG-ju Avowed. S tem nas dražijo že nekaj časa, nakar so pokazali prvi igralni napovednik, ki pa igralcev ni odpihnil in je marsikoga celo razočaral. Držimo pesti, da bo nov igralni napovednik bolj prepričljiv in če ne drugega se lahko veselimo vsaj zgodbe, saj se bo ta odvijala v svetu iger Pillars of Eternity, ki je presneto zanimiv – tako fantazijsko kot tudi politično.

Čaka nas tudi nov vpogled v igro Senua’s Saga: Hellblade 2 na kateri razvijalec Ninja Theory dela že celo večnost. Za ta naslov smo dobili že več napovednikov, a nobenega konkretnega primera igranja in morda se to spremeni čez teden dni, saj bo Hellblade 2, tako kot prej omenjeni Avowed, izšel še letos, tako da je že počasi čas, da vidimo kako se bo stvar igrala.

Za konec je tu še manjša igra Ara: History Untold na kateri dela razvijalec Oxide Games, stvarca pa je strategija in je nekakšna mešanica iger Civilisation in Crusader Kings.

Xbox Developer Direct se bo odvil 18. januarja ob 21:00, konferenco pa bomo lahko spremljali na Twitchu in YouTubu. Po zaključku konferenca se bo zavrtela še ločena predstavitev igre The Elder Scrolls Online, ki bo to priložnost izkoristila za napoved novega dodatka, ki bo s sabo prinesel cel kup nove vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime