Nekomu je uspelo ustvariti delujočo PlayStation 5 “tablico”

YouTube kanal DIY Perks je eden najbolj zanimivih na tej platformi, saj za njim stoji možakar Matthew Perks, ta pa je presneto iznajdljiv inženir in električar, ki se zelo rad bavi z ustvarjanjem resnično unikatnih naprav, za stvaritev teh pa je potrebno imeti ogromno znanja in nenazadnje domišljije.

Perksov zadnji izziv se loti predrugačiti konzolo PlayStation 5 in iz nje ustvariti nekakšno prenosno napravo, ki so te dni močno v porastu, saj praktično vsi večji proizvajalci želijo ustvariti svojo verzijo Steam Decka. Sony je sicer za te namene spočel svojo uradno napravo PlayStation Portal vendar pa to ni ravno tisto, kar si igralci želijo, saj preko nje lahko igre zaganjamo zgolj pretočno in se moramo za delovanje zanašati na ločeno konzolo PlayStation 5, ki mora biti za povrh povezana na isto domače omrežje.

Matthew se je selitve konzole v prenosne vode lotil zaradi prenovljenega PlayStationa 5, ki po novem ne vsebuje samo bolj ozke oblike, ampak v sebi drži tudi precej manjšo matično ploščo, ki je zdaj dejansko pripravna takšen projekt. 18 minut dolgi video v sebi drži vrsto zanimivosti in inženirskih izzivov, ki jih je moral preplezati Matthew, da je vse skupaj spravil v miniaturno obliko: od reševanja hlajenja preko uporabe bakrenih blokov do domačega recepta galvanizacije, ki jo lahko očitno naredimo kar znotraj steklenega kozarca s kisom.

Rezultat je izjemno privlačna “tablica”, ki pa jo lahko upravičeno zapišemo z narekovaji. Predelani PlayStation 5 je gotovo shujšan, a ta naprava je vseeno še vedno presneta debela in ni ravno zares prenosna, saj jo je treba imeti priključeno na elektriko. Za uspešno hlajenje je moral Matthew zadaj namestiti ventilatorje, ki so odprti in človek bi tako zadevo bolj težko držal v naročju, ventilatorji pa bi tudi pridno srkali vase prah, tako da bi jih bilo treba redno čistiti.

Vseeno pa je splošni izdelek impresiven in to še posebej na račun OLED zaslona, ki ga je Matthew predelal iz nekega odsluženega Alienware prenosnika. Konkreten je tudi zvočnik, ki zna iz sebe izdaviti prave base in če stvarco naslonimo na priloženo stojalo dobimo res zanimiv izdelek, ki pa ga Matthew seveda ne namerava spraviti v neko proizvodnjo.

Kljub temu je to dobra ideja za neke sorte prenosno konzolo in kdo ve: Sony se morda zna iz projekta nekaj naučiti in glede na splošno popularnost prenosnih naprav zna tudi PlayStation 6 vsebovati nekakšen mobilni faktor.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime