Popularna preživetvena igra Sons of the Forest naslednji teden zapušča Early Access

Očitno so preživetvene igro doživele neko renesanso, saj je sicer ta žanr zabave na Steamu popularen že od nekdaj, vendar pa se je v zadnjih letih publika malce naveličala naslovov, kjer moraš ves čas nabirati surovine, ki jih nato v domači delavnici sestaviš v neko slaboritno orožje. Po krajšem zatišju smo letos dobili hudo popularni Palworld, ki ga je kasneje nasledil še Enshrouded.

A to veselje do preživetvene zabave se je začelo že lani, ko je v Early Access pripela igra Sons of the Forest, ki je bila sprva začrtan kot naslov, ki bo že ob izidu vseboval vso vsebino, razvijalec pa se je kasneje premislil in namesto da bi znova zamaknil naslov, ga je raje poslal v Early Access in kljub temu prodal cel kup izvodov igre.

Dobra prodaja je bila sicer pričakovana, saj je igro ustvaril studio Endnight Games, ta pa je leta nazaj izdal predhodnika The Forest, ki je nato dolgo dobival novo vsebino in posodobitve, za razliko od sorodnih preživetvenih naslovov pa je vseboval celo nekaj zgodbe in ga je bilo čisto fajn preigravati v povsem enoigralski izkušnji, čeprav je bilo podprto tudi večigralstvo.

Vse to velja tudi za Sons of the Forest, ki trenutno na Steamu drži oceno “Very Positive”, razvijalec pa je zdaj kodiranje pripeljal do te mere, da se lahko že 22. februarja veselimo različice 1.0, ki je hkrati dobila svež napovednik in bo s tem zapustila program Early Access.

Polna verzija igre obljuba dodatne, do sedaj še neraziskane dele mape, nove pošasti in seveda nove recepte, preko katerih se boste zavarovali pred vsemi nevarnostmi otoka. Igra na Steamu zase zahteva 28,99 €, upamo pa, da bo Endnight Games sčasoma dodal tudi podporo za VR, ki je krasila tudi prvi del.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime