Naveličani preigravanja Elden Ringa? Potem preizkusite titanski mod The Convergence

Govorice, da bo prva uradna razširitev za Elden Ring, ki jo že dolgo poznamo pod imenom Shadow of the Erdtree, izšla že tega februarja so se očitno izkazale za lažne, razen če nas razvijalec FromSoftware ujame povsem nepripravljene in kar čez noč izda enega od najbolj pričakovanih dodatkov zadnjih nekaj let. Zato je treba novo vsebino iskati v modih in čeprav ima Elden Ring dokaj mlado moddersko sceno, je ta v zadnjih mesecih tako napredovala, da smo dobili prvi večji mod imenovan The Convergence.

Če vam je morda ime moda že nekam znano, potem očitno pridno spremljate moddersko dogajanje, saj smo istoimensko modifikacijo že prejeli za igro Dark Souls 3, vodilni ustvarjalci pa so se zdaj premaknili na Elden Ring in tudi zanj spočeli ogromen projekt, ki mu v modderskemu svetu pravimo “overhaul mod”.

The Convergence se ne izneveri svojemu imenu in tako kot je to naredil v Dark Souls 3, tudi v Elden Ringu pošteno spremeni kampanjo, tako da je mod najbolj priročen za veterane, ki bodo med sprehodom skozi čudoviti svet, ki ga je ustvaril FromSoftware, na vsakem koraku našli nekaj spremenjenega ali novega.

Igralci boste spremembe opazili že na začetku, saj imamo po novem na izbiro 27 različnih igralnih razredov, ki imajo po novem tudi unikatne začetne pozicije “rojstva” vašega lika. Vsak od teh razredov lahko sledi svojemu razvojnemu drevesu, vašemu heroju pa boste lahko nataknili povsem nova orožja, oklepe in magične izstrelke, vse to pa boste lahko nadgrajevali in to brez, da bi pred tem morali iskati knjige z recepti, saj so vsi ti odklenjeni že od samega začetka.

Potem so tu prenovljene temnice, nove lokacije za raziskovanje, prenove pa so bili deležni tudi šefi, ki vas zdaj lahko presenetijo z novimi posebnimi napadi. Modderji se niso ustavili samo pri spreminjanju mehanik obstoječih šefov, saj boste med igranjem naleteli tudi na čisto nove glavarje, kar je že samo po sebi vredno nameščanja moda.

The Convergence si lahko prenesete na sledeči povezavi in namestitev je dokaj enostavna. Strah, da bi vam zadeva prepisala obstoječe shranjene položaje je odveč, saj mod teče preko svoje lastne izvršne datoteke, kar pomeni, da shranjuje datoteke v drugo mapo, s tem pa ste zaščiteni tudi pred kakšnim banov večigralske zaščite Easy Anti-Cheat.

Igre razvijalca FromSoftware so v preteklosti spočele že kar nekaj takšnih večjih modifikacij, a na tiste največje v bistvu še čakamo. Projekt Nightfall bo v pogonu originalnega Dark Soulsa prinesel čisto novo kampanjo, v takšno smer pa se giblje tudi mod Archthrones, ki bo spočet znotraj nadgrajenega pogona igre Dark Souls 3.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime