Razvijalec Supermassive Games odpustil okoli 90 delavcev

Odpuščanjem znotraj igričarske industrije še ni videti konca in na vrsto za dieto se je zdaj uvrstil tudi razvijalec Supermassive Games, ki ga že dolgo poznamo kot studio pri katerem lahko vedno znova pričakujemo nek nov naslov iz žanra grozljivk.

Razvijalec je včeraj preko X-a najavil težko odločitev, da stran odseka nekaj delovne sile, zraven pa so pripisali običajne stavke, da “odločitev za njih ni bila lahka” in da bodo tesno sodelovali s tistimi, ki so se zdaj znašli na Zavodu za zaposlovanje in jim poskušali poiskati kakšno drugo zaposlitev. Kje jo bodo ti našli je težko napovedati, saj založniki te dni neradi zaposlujejo dodatno delovno silo, saj se je večina od njih v zadnjih dveh letih lotila enake naloge odpuščanja delavcev.

Koliko točno ljudi je izgubilo službe Supermassive ni želel izdati, a novinar Jason Schreier je prišel do svojih informacij, ki pravijo, da je bilo iz angleškega studia odpuščenih okoli 90 ljudi.

Supermassive Games je bil ustanovljen leta 2008 in je brž nas privlekel oči potem ko je za Sony in konzolo PlayStation 4 spočel visokoproračunsko grozljivko Until Dawn, ki bo še letos dobila predelavo, a izpod rok nekega drugega studia. Razvijalec se je nato zavezal k založniku Bandai Namco za katerega je spočel štiri igre znotraj franšize The Dark Pictures Anthology in zdaj delajo že na peti igri. Vmes so spočeli še odlični The Quarry, trenutno pa delajo na projektu Little Nightmares 3 in The Casting of Frank Stone – slednje bo enoigralska igra, spočeta znotraj vesolja Dead by Daylight.

Supermassive Games je bil dolgo neodvisen razvijalec, a je bil lani v celoti kupljen iz strani danskega založnika Nordisk Film. Mesec nazaj sta studio zapustila ustanovitelja Pete in Joe Samuels, a razlog za odhod naj ne bi bila kakšna zamera do novega lastnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime