Dodatek Legion IX za igro King Arthur dobil datum izida in svež napovednik

Uspeh igre Baldur’s Gate 3 je širši igričarski javnosti po dolgem času predstavil tri koncepte, ki jim morda do nedavnega niso bili znani: da je svet D&D-ja presneto globok; da na svetu še vedno obstaja studio, ki zna spisati dobre udejanjene like in da je bojevanje iz poteznega načina lahko presneto zabavno in ni rezervirano samo za oboževalce strategij.

Od izida te igre je zdaj preteklo dovolj časa, da so igralci začeli iskati alternative in tu vam lahko nekaj potešitve prinese igra King Arthur. Gre za bolj temačno verzijo pripovedi o kralju Arthurju, ki jo je studio Neocore Games predstavil leta 2022 in nam je bila zadeva všeč, čeprav ni bila popolna. Od izida dalje je razvijalec originalno kampanjo dopolnjeval skozi posodobitve, vmes pa je plodno ustvarjal tudi prvo večjo razširitev Legion IX, ki je pred nekaj dnevi dobila nov napovednik, ta pa je izdal tudi uradni datum izida.

Za razliko od originalne kampanje tokrat ne bomo nastopali v vlogi herojev, ampak bomo zastopali rimsko legijo zlobcev Ninth Legion of Rome, ki so v bistvu nemrtvi vojščaki, ti pa se naokoli sprehajajo v frajerskem cosplayu, komandira pa jim Gaius Julius Mento. Komandir ima visokoleteče cilje, saj preko svoje nemrtve vojske želi ustanoviti novo cesarstvo Eternal Rome, to pa bo lahko naredil samo raziskovanja, nabiranja predmetov in stopnjevanja svoje partije.

Legion IX se bo igral podobno kot originalna igra, s to razliko, da bomo zdaj spremljali povsem drugačno štorijo in se sprehajali po novih lokacijah. Vsake toliko bomo sprejeli kakšno pomembno odločitev, to pa bo vplivalo na končni razplet, v katerem se Gaius lahko spremeni nazaj v človeka ali pa v zelo močnega demona.

Legion IX izide 9. maja, samo še danes pa si lahko privoščite originalni naslov po znižani ceni 17,99 €. Popust je del Steamove razprodaje #TurnBesedThursday, ta pa je znižala cene še celemu kupu drugih poteznih iger: Darkest Dungeon stane vsega 2,45 €, medtem ko je bil Darkest Dungeon 2 znižan na 21,43 €. #TurnBesedThursday se zaključi nocoj ob 19.00.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime