Fallout 76 na Steamu podrl rekord istočasnih igralcev

Uspeh serije Fallout na pretočnem servisu Prime Video je bil tako velik, da je Amazon samo nekaj dni po premieri prve sezone že uradno odobril delo na naslednjem poglavju, navdušenje pa se je preselilo tudi v igričarsko sfero, saj so epizode marsikakšnemu igralcu vzbudile željo po interaktivnem obisku postapokaliptične okolice ZDA, zato so začele rasti številke vseh iger, ki jih nosi ta franšiza.

Kar se tiče igralne baze je največ pridobila igra Fallout 4 iz leta 2015, ki je leta po izidu vzdrževala igralno bazo pri nekje 20k istočasnih igralcih, po izidu serije pa je ta številka skokovito narasla in včeraj se je v njej naenkrat zabavalo več kot 164k istočasnih igralcev. Ni slabo za enoigralski naslov, ki že leta ni prejel koščka nove vsebine, kljub tem visokim številkam pa te zbledijo v primerjavi s tistimi, ki smo jih gledali ob igrinem izidu, saj se je takrat v njej istočasno zabavalo 472k igralcev.

Ogromen poskok pa se je pripetil tudi v primeru igre Fallout 76. Ta nesrečni naslov se je rodil leta 2020 in je bil ob izidu deležen univerzalnega pljuvanja, a razvijalec Bethesda je vztrajal, zlagoma popravljal hrošče in dodajal nove razširitve, ki so bile kupcem osnovne igre povsem brezplačne in dandanes je stvar za igranje povsem drugačna kot pa izpred štirih let. Tudi igralne številke tega naslova so se dolgo vrtele okoli cifre 20k, nakar so po seriji močno narasle in pred kratkim dosegle 73.368 istočasnih igralcev. Za razliko od igre Fallout 4, je za Fallout 76 to absolutni rekord, saj je ta naslov ob svojem rojstvu na Steamu privabil zgolj okoli 40k igralcev, številka pa zna v sledečih dneh še narasti.

Fallout vsebine nam še lep čas ne bo zmanjkalo. Fallout 4 bo v četrtek dobil zajetno posodobitev, ki bo prispela tako na PC-je, kot tudi konzoli trenutne generacije, v izdelavi pa je tudi ogromen mod Fallout London, ki ga pričakujemo že enkrat to pomlad. Tudi Fallout 76 bo prejel novo vsebino v obliki povsem nove mape Skyline Valley, ta pa bo vsebovala nove naloge in tudi nasprotnike, ki jih bodo pozdravili predvsem veterani te igre.

Fallout 5 je trenutno žal še leta in leta stran, saj je naslednja igra razvijalca Bethesde novo poglavje serije The Elder Scrolls. Vendar pa se vmes lahko pozabavate v starejših igrah: za Fallout 3 in New Vegas smo spočeli kratki vodič, ki oba naslova oriše v malce bolj moderni grafični in igralni preobleki.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime