Netflix naj bi preklical serijo, ki bi se dogajala v svetu Witcherja

Že nekaj časa imamo občutek, da se je pretočni servis Netflix odločil oddaljiti od franšize Witcher za katero je imel ob najavi prve serije velike načrte, a zdaj želi očitno stvar čim prej zaključiti in morda poiskati kakšen drug fantazijski izdelek, ki bi jim služil kot HBO-jeva inačica Igre prestolov.

Veščec se je namreč na Netflixu že praktično od začetka boril s težavami, saj je bila 1. sezona relativno dobro sprejeta, čeprav je bil marsikakšen gledalec, zaradi premalo pojasnjenih skokov skozi čas, ob gledanju zmeden, nakar je produkcijo zadela še koronavirus kriza, težave pa so se od takrat samo še začele poglabljati.

Netflix je poskušal zavrteti ločeno serijo Blood Origin, a je ta pri kritikih povsem pogorela, slabe ocene pa so začele leteti tudi na nove sezone osnovne serije. Vmes so se pojavile novice, da pisci scenarijev niso marali preveč knjig, ki jih je originalno spisal poljski pisatelj Andrzej Sapkowski, nakar je še glavni igralec Henry Cavill najavil, da zapušča serijo, kar je bil boleč udarec, saj se praktično vsi strinjajo, da je bil Henry v vlogi Geralta eden redkih plusov te serije.

Netflix je nekaj dni nazaj najavil, da bo 5. sezona Veščeca hkrati tudi zadnja, kar pomeni da bodo poslednje tri knjige Sapkowskega združene v dve sezoni, kar je sprememba od prej, ko je vsaka sezona obravnavala samo po eno knjigo.

Spletna stran Redanian Intelligence zdaj poroča, da pretočni gigant ni samo skrajšal življenjsko dobo osnovne serije, ampak je preklical tudi razvoj ločenega izdelka, ki naj bi nosil ime The Rats. Serija naj bi sledila druščini avanturistov, ki se jim v 3. sezoni pridruži Ciri, med 6 do 8 epizod pa nam bi predstavilo življenje tolpe preden se je ta srečala z belolaso junakinjo. Posneti material naj bi bil zdaj uporabljen pri izdelavi 4. sezone in to najverjetneje v obliki spominov, ki jih bodo imeli posamezni člani tolpe, možno pa je tudi, da bo Netflix iz posnetega materiala posnel krajši filmček, ki bo nato pokazan pred izidom nove sezone.

Netflix sicer nad franšizo še ni povsem obupal, saj še vedno dela na animiranem filmu Sirens of the Deep, kjer bo Geraltu posodil glas Doug Cockle, ta pa je to nalogo že odlično izpeljal skozi trojico iger izpod razvijalca CD Projekt RED. Kljub temu pa se zdi, da je Netflix z večjimi projekti v Witcher univerzumu zaključil, k tej odločitvi pa so ga morda pripeljale tudi slabe ocene drugega dela 3. sezone.

4. sezona naj bi premiero doživela pozno letos ali pa celo enkrat v 2025, vlogo Geralta pa bo v njej prevzel igralec Liam Hemsworth.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime