Majska PlayStation Plus ponudba dostavila igri FC 24 in Tunic

Sony je razkril majsko ponudbo iger, ki si jih lahko prislužijo vsi tisti z osnovno naročnino PlayStation Plus Essentials in ta je videti dokaj vzpodbudna.

Najbolj pomemben del majskega paketa je nogometna igra FC 24 za katero stoji založnik EA, ta pa je preko tega naslov uspešno naredil prehod iz licence FIFA na FC, ob tem pa prihranil kupe denarja, ki bi jih drugače moral odšteti nogometni organizaciji FIFA. Igralci zaradi tega prehoda kakšne ogromne škode niso utrpeli, saj se FC 24 igra podobno kot prejšnji naslovi, čeprav je njegov osnovni meni letos malce bolj špartanski, a večini igralcev za to ni mar, saj si želijo le dobre simulacije brcanja žoge, uradne licence najbolj popularnih nogometnih kupov in možnost nakupa mikrotransakcij za ustvarjanje ultimativne nogometne ekipe. FC 24 je vse to dostavil, naročnina PlayStation Plus pa vam poleg osnovne igre prinese še paket Football Ultimate Team Starter Pack.

Drugi zanimivi naslov majske ponudbe sliši na ime Tunic. Igra je leta 2022 nase privlekla kar nekaj pozornosti, saj se za ljubko grafično podobo skriva dokaj globoka igralna formula, ki je dandanes ne vidimo velikokrat. V vlogi lisičke boste iz izometričnega pogleda raziskovali razvejan svet in ta je res skrivnosten, saj vam igra ne ponudi nikakršnega namiga, kam iti in kaj vam je sploh početi. Tunic vas res prisili, da malce razmišljate, saj boste tekom igranja naleteli na navodila, a tudi ta bodo na začetku neberljiva, dokler skupaj ne sestavite sledi in pridete do neke končne ugotovitve. Gre za res unikaten naslov, ki v sebi nosi primesi iger kot so Zelda in Dark Souls – slednje gre na račun boja, ki je presenetljivo zahteven in kaznujoč.

Če vam je do urnega prvoosebnega tekanja, zamahovanja s katano in futuristične, kiberpankovske okolice, potem vam bo zagotovo všeč Ghostrunner 2. Tole ne moremo označiti za drugo kot pa akcijski spektakel, kjer je poanta na hitrem pretepanju, skakanju, izogibanju sovražnim napadom in spektakularnim potezam tipa tek po zidu, ki mu nato sledi brutalni pokol sovražnika. Poleg tekanja se lahko usede tudi na kakšno prevozno vozilo in nato s tem spočnete svojevrstno karnažo, Ghostrunner 2 pa ob vse to dostavi tudi zanimive šefovske spopade.

Za konec je bilo poskrbljeno tudi za vse tiste, ki se radi zabavate večigralsko. Sony in Bungie sta namreč za ta mesec omogočila brezplačno preigravanje vseh izdanih dodatkov za igro Destiny 2, a samo naročniki na PlayStation Plus dobite možnost prevzema tudi zadnje razširitve Lightfall.

Igre Ghostrunner 2, Tunic in Destiny 2 lahko prevzamete do 3. junija, medtem ko bo FC 24 ostal v ponudbi vse do 17. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime