Nocoj nas ob pozni uri čaka nova predstavitev PlayStation 5 iger

Smo na pragu večjih predstavitev iger, ki bi se sicer nekdaj tradicionalno odvile na sejmu E3, vendar je zdaj ta šel pod rušo, zato ima vsak od večjih založnikov svojo lastno konferenco. Prvi bo svoje čare prihajajočih naslovov predstavil Sony, ki je za nocoj ob polnoči napovedal novo konferenco State of Play, ta pa bo dolga dobrih 30 minut.

Sony je sicer že nekaj mesecev nazaj napovedal, da za letos ne bo izdal nobene večje ekskluzive, ki bi bila na voljo samo na njihovi konzoli PlayStation 5, vendar jih nič ne preprečuje, da ne bi napovedali naslovov, ki nas bodo pozdravili v 2025 in kasneje. Zaenkrat je edina uradno naznanjena ekskluziva Marvel’s Wolverine, ki jo dela razvijalec Insomniac Games, medtem ko so ostali večji razvijalci tipa Naughty Dog, Santa Monica Studio in Bluepoint Games že nekaj časa zaviti v molk in znajo tega pretrgati ravno nocoj.

Sicer kakšnih daljših predstavitev posameznih naslovov ni za pričakovati, saj bo prikazano kar 14 iger, ki bodo prispele na konzolo PlayStation 5 in VR napravo PS VR2. Tako bo vsak naslov na naših zaslonih dobil nekje dve minuti časa, kar je dovolj za kakšen dražilnik ali pa kratki igralni posnetek.

Seveda lahko trenutno samo ugibamo, kaj nam namerava Sony pokazati in čeprav se 14 iger sliši veliko, bo verjetno kar nekaj od teh indie naslovov, ki niso ravno prodajalci sistemov. Zna se zgoditi, da nam predelava Metal Gear Solid Delta: Snake Eater pokaže kaj konkretnega, kakšno minuto pa si zna privoščiti potencialna obdelava igre God of War Ragnarok za PC. Govorice pravijo, da naj bi dobili tudi najavo nove Astro Bot igre, morda pa nas ob izteku predstavitve preseneti kakšen dražilnik za Ghost of Thushima 2. Skoraj zagotovo bo kakšen video padel tudi na temo prihajajočega dodatka za igro Destiny 2, ki izide že naslednji teden, čedalje več pa je tudi govoric, da bo naprava PS VR2 dobila podporo za PC, kar bi bila stvar, vredna svojega napovednika.

PlayStation State of Play bo moč spremljati nocoj ob 0:00 in to preko uradnih kanalov na YouTubu, Twitchu in TikToku. Samo uro kasneje bo tudi Konami predstavil ločeno konferenco, na njej pa bo tekla beseda o prihajajočih projektih franšize Silent Hill.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime