Monster Hunter Wilds v novem napovedniku obljublja kar nekaj sprememb igralne formule

Založnik Capcom se pri kovanju svoje prihodnosti zanaša predvsem na franšizi Resident Evil in Monster Hunter. Slednja ima to nesrečo, da za njo preprosto ne obstaja dovolj poglavij, da bi lahko za njo redno dobivali predelave, tako kot je to v primeru Resident Evila, zato morajo Japonci vedno delati povsem nova poglavja. K sreči se eno od teh zlagoma približuje k izidu, saj je bil Monster Hunter Wilds že napovedan, včeraj pa smo zanj dobili svež igralni napovednik.

Wilds velja za novo polnopravno poglavje serije, a Capcom zaenkrat vse njegove čare še skriva, tako da smo v obeh do sedaj pokazanih videih videli zgolj puščavsko okolico. Ta bo, tako kot je od nje pričakovano, med puščavskim peskom skrivala cel kup večjih in manjših beštij, ki bodo zahtevale dolge minute pretepanja, izmikanja in občasno tudi pobega, saj si bo treba obnoviti zalogo zdravja.

Bitke so videti tako kaotično kot v preteklih delih, s to spremembo, da pošasti zdaj ne bomo napadali samo z bridko sabljico in antičnim strelnim orožjem, ampak jih bo občasno treba prepeljati tudi v zasede. Iznajdljivi igralci bodo za poraz beštij izkoristili tudi okolico in v napovedniku vidimo en praktičen primer, kjer kosmate beštije zvlečemo v zasedo, nakar se na njih zrušijo ogromne skale, ujame jih peščena nevihta, udari jih strela, znajo pa se celo ujeti v živi pesek.

Pri tem nam bo izdatno v pomoč tudi naše prevozno sredstvo, ki je hitri in agilni Seikret, z njim pa ne bomo samo navigirali po svetu, ampak nam bo prav prišel tudi takrat, ko se boj ne bo odvijal po naših načrtih in bo treba brž pobegniti stran.

Monster Hunter Wilds ima napovedan izid v 2025 in do takrat nam bo Capcom zagotovo razkril še kak dodaten ekosistem, saj se ne bomo ves čas preganjali samo po puščavskem pesku. Upamo samo, da bo optimizacija boljša kot pri njihovem zadnjem naslovu Dragon’s Dogma 2 – že v tem napovedniku se je v nekaterih scenah opazil padec sličic na sekundo, ki so za tako hiter akcijski naslov razlika med življenjem in smrtjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime