Predelava igre Prince of Persia: The Sands of Time izide enkrat v 2026

Ubisoft je na svoji včerajšnji konferenci Ubisoft Forward znova dokazal, da se preprosto ne zna držati nekih urnikov in zastavljenih ciljev. Predvsem mu od rok ne gredo predelave in če se morda sprašujete, zakaj ima ta založnik pod sabo toliko različnih licenc, a ne gre po korakih sorodnih založnikov, ki pridno obujajo starejše igre, jih prenovijo ter znova postavijo na police, ob tem pa še mastno zaslužijo, je odgovor tole: enostavno tega ne znajo.

Dober dokaz te teze je predelava igre Prince of Persia: The Sands of Time, o kateri smo slišali že leta nazaj in je imela originalen datum izida zastavljen za leto 2021. Žal je na projektu delal nek podporni studio, prvi napovednik pa je bil tako katastrofalen, da je Ubisoft delo za upal svojemu najbolj izkušenemu studiu Ubisoft Montreal, ta pa je po pregledu storjenega dela naznanil, da bo vse skupaj vrgel v koš in začel projekt na novo. Nakar se mu je pri izdelavi predelave pridružil še en studio Ubisoft Toronto, oba pa sta včeraj pripeljala projekt do te stopnje, da smo včeraj dobili prvi novi dražilnik, ki si ga lahko ogledate spodaj.

To je to: ena, sicer lepo animirana, sveča ter zraven pripisano leto izida, ki je po novem postavljeno v 2026. Pred razvojno ekipo je tako še veliko dela in Prince of Persia se pridružuje drugim Ubisoftovim predelavam, ki zaenkrat še vedno obstajajo samo v teoriji. Že kar nekaj vode je denimo preteklo, odkar smo dobili vsaj en košček nove informacije glede najavljene predelave igre Splinter Cell. Lani novembra so na splet ušle slike in igralni posnetki predelave igre Beyond Good and Evil, a o tej nismo na včerajšnji konferenci slišali ničesar, v temo pa je izginilo tudi nadaljevanje Beyond Good and Evil 2, ki je bilo prvič najavljeno leta 2008. Ubisoft naj bi delal tudi na prenovi igre Assassin’s Creed 4: Black Flag, a tudi ta naslov še ni bil sploh uradno potrjen.

K sreči franšiza Prince of Persia medtem obratuje v drugih smereh. Platformščina Prince of Persia: The Lost Crown septembra dobiva nov štorijalni DLC Mask of Darkness, ločeni naslov The Rogue Prince of Persia pa v četrtek dobiva novo posodobitev The Temple of Fire.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime