Odpuščanja so nas stala nove igre znotraj franšize Red Faction

Masivna odpuščanja založnika Embracer Group so lani pokopala kar nekaj razvijalcev, odpovedanih pa je bilo tudi cel kup projektov, ki so bili sredi aktivnega razvoja. Koliko od teh je šlo pod rušo bo verjetno za še dolgo ostala skrivnost, a spletna stran Rock Paper Shotgun je nedavno prišla do informacij, da se je med smrtnimi žrtvami našlo tudi novo poglavje franšize Red Faction.

Ime Red Faction je bilo najbolj popularno dobrih 20 let nazaj, saj nam je takrat razvijalec Volition pokazal, kako bi bila videti prvoosebna streljačina, ki bi vsebovala skorajda povsem uničljivo okolico. Na površju Marsa smo tako lahko preko orožij delali luknje v stenah in realistično razbijali steklo, a destrukcija okolice ni bila pripeljana do te mere, da bi povsem revolucionirala igranje. Resda smo lahko veliko realistično razvijali, a še vedno je bila kampanja začrtana na eno pot in ko si na tej naletel na zaklenjena vrata, si skozi ta lahko prišel samo tako, da si za njih našel ključ, namesto da bi jih razstrelil na prafaktorje.

Franšiza je sicer sčasoma dobila nekaj nadaljevanj in predelav, poglavje Red Faction: Guerrilla pa je bilo tik pred tem, da bi dobilo uradno nadaljevanje. Vsaj tako pravi bivši zaposleni pri razvijalcu Fishlabs, saj naj bi ekipa že imela idejo za igro Guerrilla 2. Ta bi se zgledovala po modelu imerzivnih simulacij tipa Dishonored in Prey, ki so, vsaj tako zdaj vemo, zaklete franšize, ki se slabo prodajo in zahtevajo med drugim tudi zapiranje svojih razvijalcev. A Fishlabs je bil prepričan v svoj projekt in pri prezentaciji so založnika Plaion, ki spada pod Embracer, navdušili – še posebej zaradi tega, ker so bili nekateri člani ekipe oblečeni v cosplay likov iz igre.

Čeprav je bil Plaion najprej navdušen so se novembra lani nad založnikom začeli pojavljati temni oblaki. Fishlabs je sklical sestanek in zaposleni so bili obveščeni, da od novega Red Factiona ne bo nič, za povrh pa je bilo še odpuščeno 50 ljudi. Razvijalec Fishlabs danes sicer še vedno obstaja, a zgolj v podporni vlogi drugih razvijalcev, tako da bržkone čisto samostojnega naslova ne bodo izdali nikoli več.

Franšiza Red Faction tako nadaljuje svoj počitek v katerega se je spravila leta 2018, ko je izšla predelava Red Faction: Guerrilla Re-Mars-tered. Njena prihodnost je temna: ne samo, da je Fishlabs zdaj senca samega sebe, tudi originalni razvijalec Volition je zdaj stvar preteklosti, saj ga je Embracer Group lani čez noč zaprl.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime