Film Here bo preko umetne inteligence pomladil Toma Hanksa in Robin Wright

Mlajšanje Hollywoodskih zvezdnikov se še ne bo kmalu poslovilo, čeprav še vedno čakamo na kakšen tako impresiven rezultat, da ga ne bi bili zmožni ločiti od resničnih obrazov. Glajenje gub je igralo veliko vlogo v filmu Irec, a so bili tam rezultati podpovprečni, zadnji Indiana Jones pa je prav tako želel gledalcem predstaviti dobrega, starega plenilca grobnic in tam je bil rezultat že malce bolj impresiven, a je žal vse skupaj pokvaril zanič scenarij.

Zdaj je za vajeti umetne inteligence poprijel režiser Robert Zemeckis, ki se ga najbolj spomnimo po sagi filmov Vrnitev v prihodnost, režiral pa je tudi legendarno filmsko uspešnico Forrest Gump, ki bo letos praznovala že svojo 30. obletnico. Edino prav je, da se je Robert še enkrat združil s staro ekipo, ki je bila glavna pri snovanju Gumpa in ta bo, skupaj s scenaristom Ericom Rothom, ustvarila novi film, preprosto imenovan Here.

V glavni vlogi se bosta mudila Tom Hanks, ki je v Forrest Gumbu igral naslovno vlogo in Robin Wright, ki se je v istem filmu spomnimo kot njegovo izmuzljivo dekle Jenny. Tudi v Here bosta oba igralca zopet napletla romantične vezi in sicer preko posebne pripovedi, kjer je kamera skozi vse 104 minute trajanja fiksno postavljena na en položaj, tam pa se odvije celotna zgodba filma.

Here je bila najprej grafična novela izpod Richarda McGuireja, zdaj pa bo Zemeckis poskušal iz nje ustvariti privlačen celovečerec. Glede na napovednik bomo v tem fiksnem kotu najprej zagledali prehistorično sprehajanje dinozavrov, ki jih bo izbrisal komet, milijone let kasneje pa se bo na isti lokaciji rodila hiša, kjer se bosta v mlajših letih pojavila Richard (Hanks) in njegova punca Margaret (Wright), nato pa bomo spremljali razplet njunega življenjskega potovanja – od najstniške zaljubljenosti do ostarelega para, ki se bo na koncu ozrl po svojem preteklem življenju.

Tom Hanks je danes star 67 let, Robin Wright pa 58, tako da samo preko ličil teh obrazov ni bilo možno spraviti v stas dvajsetletnikov. Zaradi tega bo to prepreko poskušala preplezati umetna inteligenca, ki bo obraza obeh nastopajočih pomladila v različne stadije njunega življenja, medtem ko bodo pri starejših erah gube že prisotne iz resničnega življenja. Rezultat je v napovedniku videti dokaj zadovoljujoč, a še vedno lahko jasno vidimo, da tole niso čisto resnični obrazi: Hanks je videti še nekako v redu, a težava se pojavi pri Wright, pri obeh pa se na trenutke zdi, kot da jim ne delujejo čisto vse obrazne mišice.

A morda bo tehnikalije premagala zgodba, ki je slišati res ambiciozno in jo v takšnem formatu ne vidimo ravno pogosto. Here se bo v kinih pojavil 15. novembra letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime