Spletna igra, kjer delate kljukice v poljih, spočela pravo internetno vojno

Nikoli ne podcenjujte tega, kako je nekomu lahko dolgčas. Kljub temu, da imamo na voljo več interaktivne zabave kot pa kadarkoli v zgodovini in je pri nekaterih zaloga videoiger, filmov in serij tako narasla, da je s trenutnim tempom življenja ne bodo pogledali nikoli, obstajajo ljudje, ki jim je dolgčas, zato se spravijo iskati malce drugačne vire zabave. Takšni si želijo interaktivne zabave, a ob tej ne bi radi preveč razmišljali in ravno zato je nedavno postala noro popularna igra Banana, kjer klikate na sliko banane in upate na nekakšno nagrado.

Izven Steama pa obstaja spletna stran One Million Checkboxes, ki ima preprosto premiso: na strani najdemo milijon polj, ki jih lahko označimo s kljukico ali pa to izničimo, polja pa se istočasno posodobijo za vse trenutne “igralce”. To je v bistvu to in čeprav bi verjetno veliko ljudi označilo za čisto izgubo časa, obstajajo takšni, ki jim je stvar hudo zabavna in ti zdaj pridno klikajo po poljih, čeprav v zameno za to ne dobijo praktično ničesar. Spletna stran sicer pridno spremlja vaše klike in vsake toliko lahko naletite na okvirček, ki ima malce drugačno barvo, a kakšne druge raznolikosti tule ne boste našli.

Kljub temu je stvar tako izjemno popularna, da se je med časom tipkanja članka spletna stran zrušila. Obstajata namreč dve strani: tisti, ki bi radi s kljukico označili vsa polja in tisti, ki bi jih pustili prazna, tu pa so tudi poredneži, ki se vrinejo sredi lepega seznama urejenih kljukic in tam naredijo kaos.

Stvar je neizmerno popularna tudi na račun tega, da za igranje ni treba narediti kakšnega računa in tako lahko klika vsak, ki ima nekaj minut časa. Sicer ni jasno, kaj se bo zgodilo, ko bodo vsa polja obkljukana oziroma odkljukana – ne bi bili presenečeni, če se ob milijon kljukicah ne bi zgodilo prav nič in je vse skupaj samo socialni eksperiment.

Ustvarjalec igre Nolen Royalty je sicer v preteklosti ustvaril cel kup takšnih eksperimentalnih iger: tule je ena, kjer v bistvu samo spremljate DVD logo in upate, da ta zadane kot virtualnega televizorja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime