Gladiator 2 v prvem napovedniku pokazal krute bitke, ki vsebujejo celo nosoroga

Še vedno mi je presneto bizarna ideja, da režiser Ridley Scott po več kot 20 letih dela nadaljevanje svoje epske uspešnice Gladiator. To je namreč film, ki je lepo zaključil svojo zgodbo in če bi mi kakšno leto po njegovem izidu nekdo rekel, da je slišal govorice o drugem delu, bi ga uvrščal med tiste norce, ki so napovedovali Titanik 2.

Ampak stvar je resnična in ne samo da smo za njo dobili že prve slike, ampak smo včeraj dobili celo prvi napovednik. Ta v dolžino meri spoštljive 3 minute in na trenutke se mi je zdelo, da je celo pokazal že malce preveč, tako da bi morda priporočal tistim, ki bi si radi film ogledali povsem na sveže in brez kvarnikov, da napovednik preskočijo ali pa malce preklikajo.

Prikazano je vsekakor videti epsko. Glavno vlogo bo zastopal Paul Mescal, ki bo odigral odraslega Luciusa Verusa – tistega malčka, ki se ga spomnimo iz prvega dela kot nečaka norega strica, zdaj pa je to odrasel možakar, ki se kali znotraj gladiatorskih bojev. Družbo mu bodo delali Pedro Pascal kot general Marcus Acacius, Denzel Washington kot pretkani trgovec Macrinus in Joseph Quinn v vlogi norega cesarja Gete.

Seveda ne bo manjkalo epskih gladiatorskih spopadov, ki bodo tule še bolj začinjeni kot v izvirniku. V enem momentu se v areno spravi čisto pravi nosorog, vidimo pa lahko tudi kadre, kjer je kolosej poplavljen, tako da se morajo borci pretepati na čolnih. Vode bo veliko, saj kasneje vidimo tudi pravo morsko obleganje mesta, eksplozij pa je toliko, da bodo kino sedeži kar poskakovali v zrak.

Napovednik ima sicer proti koncu rapersko glasbeno spremljavo, kar mi nekako ne sodi v ta film, saj je original posedoval veliko bolj orkestralno in melanholično glasbeno spremljavo. Po drugi strani pa je tole zgolj napovednik, ki te mora spodbuditi k nakupu kino vstopnice in to nalogo je vsekakor dobro opravil.

Gladiator 2 se bo v kinodvoranah pojavil 22. novembra letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime