Fnatic v 3. tednu do prve zmage

Tretji teden tekmovanja LEC je za nami, v katerem tekmuje 10 ekip. V prvem in drugem tednu Fnatic nikakor ni uspel zmagati ene same igre, no v tretjem tednu pa so le prišli do svoje krstne zmage. Dočakali smo tudi prvo večje presenečenje, ekipa G2 pa še vedno dominira na evropskih tleh. Kaj vse se je dogajalo pretekli vikend pa si preberite spodaj.

SK Gaming – G2 Esports

Teden smo začeli s slovensko obarvanim dvobojem, kjer sta se prvič med seboj pomerila Mikyx ter Crownsh0t. Miky je s svojo ekipo G2 še nepremagljiv, medtem ko se Crownsh0t z ekipo SK bori nekje na sredini razpredelnice. Perkz in Miky sta tokrat izbrala heroja, ki jih v dosedanjem delu še nista nikoli (Ezreal + Thresh). Večjih težav z igro niso imeli, tako da je bilo vseh sanj o prvem porazu G2-ja konec že v 25 minutah.

Splyce – Schalke 04

Zanimiva druga igra, kjer smo spremljali obračun med Splycom in “nogometnim” Schalke 04. Ta je v spomladanski del sezone vstopil odlično ter nanizal kar nekaj zmag. Večina ljudi je mnenja, da imajo tudi najboljši Bot (Upset + IgNar), a o tem bi se dalo razpravljati. Vsekakor je Upset odličen ADC, ki naredi ekipo boljšo. Precej blizu dvoboj teh ekip, ki ga je skozi celotno igro sicer dobival Schalke 04. Z dvema infernal zmajema so v 26. minuti dobili odločilen fight na midu ter kasneje ubili še Barona. Nabrali so si dovoljšno prednost, da so igro nato pripeljali do konca.

Fnatic – Rogue

Pa smo jo dočakali! Krstno zmago Fnatica v letošnji sezoni, v kateri jim na začetku enostavno ne gre, saj po menjavi Capsa nikakor ne najdejo rešitve, ki bi jim prinesla zmage. No enako velja za Rogue, ki prav tako ni uspel zmagati ene same igre, zato je bil dvoboj še bolj pomemben. Fnatic je imel tudi v tej igri precej težav, predvsem v začetku, ko je Rogue povedel. Šele fight pri Rift Heraldu v 13. minuti je igro malce prevesil na stran Fnatica, ko je Rekkles na Kai’si dobil double kill. Po zaslugi Rekklesa in njegovega Penta Killa je nato v 32. minuti Fnatic le prišel do svoje zmage, Rogue pa še naprej ostaja z ničlo.

exceL Esports – Misfits Gaming

Definitivno največje presenečenje letošnje sezone se je zgodilo v tem dvoboju, kjer so novinci exceL Esports premagali “supertim” Misfits. ExceL je od začetka do konca kontroliral dvoboj, v katerem je blestel Expect (TOP Lane). Z nekaj pomoči Junglerja Caedrela na Gragasu je uspešno zmagal proti SoaZu (Kennen), a dokočno zablestel v 29. minuti, ko je ekipi Misfits ukradel Barona. ExceL je nato potreboval le še zadnji push na midu in topu ter poskrbel za največje presenečenje v letošnji sezoni.

Team Vitality – Origen (tekma tedna)

Definitivno vredna izbira za tekmo tedna, saj je bila igra skozi celoten obračun napeta. Denarna razlika sicer tega ne pokaže, saj je skozi celotno igro prevladoval Vitality. Šele po 44 minutah igre, je Vitality lahko vpisal novo zmago, ko so z enkratnim “baitom” pri Baronu ubili Junglerja Kolda ter nato igro nekako počasi pripeljali do konca. Origen je tako izgubil še proti eni zelo dobri ekipi.

G2 Esports – Splyce

Ponovno smo dan začeli s slovenskim privdihom, a G2 je tokrat začel manj prepričljivo, saj so se v začetku igre znašli v zaostanku. No denarna razlika ni bila velika in kaj kmalu je Mikyx s Pykom uspel igro obrniti na svojo stran, pri tem pa mu je pomagal še Perkz na Lucianu. No glasovanje za MVP-ja igre je bilo napeto, kjer sta si mesto delila Perkz ter Miky z 42% glasov. G2 je tako edina ekipa, ki je prišla že do pol ducata zmag in je trenutno brez samega poraza.

ExceL Esports – Schalke 04

Po prikazanem v petek, je bil to dvoboj od katerega smo si lahko obetali veliko. Začel se je odlično, saj sta si ekipi kar nekajkrat izmenjali prednost. Vseeno so bili razbiti stolpi, zmaji in skupna denarna prednost Schalketa preveč za ExceL, ki je še enkrat več pokazal, da se bo letos boril za najvišja mesta v ligi (trenutno na 2. mestu).

SK Gaming – Origen

Še ena fantastična igra obeh ekip, ki se borita za sredino razpredelnice. Slovenski igralec Crownsh0t je po nekaj dobrih predstavah dokazal, da spada v LEC a je v tej igri moral priznati premoč Patriku ter Mithyu na botu. Igra je bila zelo izenačena, dokler se Pirean ni odločil samostojno izgubiti igro, ko je 1v2 z Aatroxom poizkusil zmagati igro, a je ob tem naredil gromozansko napako, ki je SK stala igre. Origen se je nato lahko le sprehodil do zmage, ki jih uvršča na sredino razpredelnice.

Rogue – Team Vitality

Rogue je lovil prvo zmago v letošnji sezoni, a proti ekipi kot je Vitality ambicije ne morejo biti prav visoke. Vseeno se je izkazalo za popolnoma drugačno igro. Rogue je narekoval tempo skozi celotno igro, pa čeprav so bili objectivi z denarno razliko na strani Vitality. Pri rezultatu 12-2 za Rogue, so se te odločili za agresivnejšo taktiko ter poslali vseh 5 igralcev na sredino mape. Razbili so inhibitor, a potem se je zgodila katastrofa. Caboshard je z Ryzem medtem samostojno razbijal stolpe na Botu, dokler ni prišel do samega Nexusa. Igralci Roguea so prepozno reagirali in enostavno pozabili na Ryza. Vitality se je z dvema teleportoma le sprehodil do Nexusa, in v 34 minuti le dokončal delo Cabosharda. Rogue tako dokazuje, da niso dorasli taktikam drugih ekip in bodo letos imeli obilico težav.

Misfits Gaming – Fnatic

No, če bi pred sezono napovedovali tekme tedna, bi definitivno ta teden bil izbran prav ta dvoboj. A ker Fnatic komaj da zmaguje, je bil ta dvoboj le na papirju zanimiv. Tudi igra je pokazala trenutno stanje Fnatica, ki je bil enostavno uničen s strani Misfitsa, ki se je po slabi predstavi proti ExceLu vendarle pobral. Igre je bilo v 34 minuti konec, rezultat na lestvici pa za Fnatic nič kaj obetaven.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime