Gothic predelava uradno odobrena, vendar je ne pričakujte letos

Nekaj časa nazaj nas je založnik THQ Nordic presenetil s presenetljivim dražilnikom za novi projekt, ki je bil v bistvu prototip za predelavo legendarnega prvega Gothica.

Dostop so dobili vsi, ki si na Steamu lastijo katerikoli naslov originalnega razvijalca Piranha Bytes. Ta je trenutno zaposlen z drugimi zadevami, zato je založnik razvoj prototipa zaupal novemu razvijalcu THQ Barcelona.

Demo ni ravno navdušil. Čeprav naj bi šlo za predelavo originala iz leta 2002, je novi razvijalec povsem spremenil vse, kar je iz izvirnika naredilo tako pomemben RPG. Karakterji so postali neprepoznavni, prav tako je bila povsem spremenjena. Glavni junak si je neprestano nekaj mrmral v brk, bojevanje pa je bila neka čudna izpeljanka For Honorja, tako da se na koncu niso imeli fajn ne veterani, ne novi igralci.

Ko je bil demo uspešno zaključen, je igralca pričakala anketa z različnimi vprašanji, na podlagi katerih bi se založnik odločil, ali naj izpelje projekt ali pa naj ga ugasne.

THQ Nordic je danes objavil, da je dal predelavi zeleno luč in tako bomo dobili novi Gothic za naslednjo generacijo konzol, torej ga v letošnjem letu ni z pričakovati.

Rezultati so pokazali, da je demo preizkusilo več kot 180.000 igralcev, preko 43K ljudi pa je nato izpolnilo tudi anketo. Rezultate te si lahko preberete na naslednji povezavi in grafi so malce čudni, saj med pristaši serije velja, da je ta demo potreboval še ogromno dela. Po drugi strani pa anketa prikaže rezultate, kjer so igralci navdušeni nad skoraj vsemi vidiki prototipa.

Gothic je ena tistih iger, ko jo preigravajo zlasti starejši igralci.

Kakorkoli že, THQ Nordic je obljubil, da bo naredil svet bolj temačen in da so popolnoma zavezani v Gothic prenesti originalni svet ter njegovo odlično atmosfero.

Koliko jim verjamete, je na vas, a očitno je, da se založnik te franšize loteva zelo previdno. Če bi želeli samo hiter zaslužek, bi navsezadnje lahko samo izdali neko igro, brez da bi skupnost sploh vprašali po mnenju, tako pa se zdi, da imajo odprta ušesa na pohvale in pritožbe igralcev. Upamo, da tako ostane tudi naprej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime