Steam spreminja sistem samodejnega posodabljanja iger

Internetna struktura je te dni pod močno obremenitvijo, saj zaradi množičnih karanten uporabniki po cele dneve visijo na mreži in gor opravljajo različne stvari. Nekateri buljijo v socialne medije, spet drugi gledajo pretočne video vsebine iz platform kot so Netflix, Amazon Prime, HBO in seveda tudi Pornhub.

In nekateri med nami igrajo igre. Vse to je precej velika obremenitev interneta, ki mora dnevno uporabnikom hipoma dostavljati gigabajte vsebine in tega se je začel zavedati tudi Steam. Ponudniki video vsebine so že začeli prve korake pri lajšanju bremena internetnega prometa. Netflix bo zmanjšal kvaliteto svojih videov, YouTube pa je prenehal privzeto ponujati HD vsebino.

Sedaj se jim je pridružil tudi Steam. Hitrosti prenosa zaenkrat ne bo omejil, a bo uporabnikom ponudil nekaj možnosti, poreko katerih bodo lahko bolje nadzorovali pretok podatkov, spremenili pa so tudi sistem samodejnega posodabljanja.

Od zdaj naprej se bodo avtomatsko posodobile samo nameščene igre, ki jih je uporabnik igral v zadnjih treh dneh. Ostali nameščeni naslovi se bodo začeli posodabljati takoj, ko jih boste pognali in si želeli njihovega igranja.

Steam bo prav tako sedaj ponujal možnost, da si sami splanirate čas posodabljanja, popravke pa lahko tudi suspendirate. Poleg tega lahko po novem omejite hitrost povezave, kar zna priti prav, če ste v območju, ki ima preveliko obremenitev internetnega prometa.

Vse te posodobitve so manjše, a zelo dobrodošle. Steam je te dni bolj popularen kot kadarkoli prej in neprestano podira rekorde. Ravno včeraj je denimo padel nov mejnik, saj se je na platformi naenkrat zadrževalo kar 23,5 milijonov uporabnikov, rast pa se očitno še ne bo kmalu ustavila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime