Half-Life: Alyx končno dobil modifikacijo, ki omogoči normalno igranje brez VR naprave

Če ste res velik ljubitelj Half-Life iger, potem ste zagotovo si že privoščili svojo VR napravo in preigrali kampanjo igre Alyx že večkrat. Vendar obstajajo tudi ljudje, ki jim je nakup VR očal povsem odveč in potrpežljivo čakajo na uradno ali neuradno predelavo igre za navadne monitorje.

Kot smo že večkrat povedali – Alyx je priporočljivo igrati samo na VR napravah, saj igralna formula na navadni tipkovnici in miški preprosto ne bi prišla do izraza. Vendar modderji neprestano poskušajo poustvariti prav to in v preteklosti smo že imeli nekaj uspešnih eksperimentov, ki pa so še vedno potrebovali veliko dela.

Zdaj smo morebiti dobili najboljšo možno Alyx izkušnjo za običajne monitorje, saj je na GitHubu izšel Pancake FPS Starter Kit. To je v bistvu program, ki je namenjen za ustvarjanje dodatkov v pogonu Source 2, ki niso namenjeni za VR. Avtor je sicer opozoril, da naj igralci ne poskušajo igrati Alyxa na tem programu, a ti so naredili prav to.

Skupina modderjev je iz različnih strani je združila svoje moči in na koncu ustvarila projekt, kjer lahko Alyx kampanjo preigramo na povsem običajni navezi miške in tipkovnice. Izkušnja ni povsem identična originalu, saj so v igro vnesli nove animacije in orožja, a vsaj lahko normalno držite orožje in izkusite zgodbo. Kako zadeva izgleda v akciji si lahko ogledate spodaj, pod opisom posnetka pa boste našli tudi postopek namestitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime