BlizzCon prihaja v digitalni obliki v začetku naslednjega leta

Razvijalec Blizzard vsako leto tradicionalno priredi dogodek BlizzCon, kjer svojim oboževalcem predstavijo vse svoje prihajajoče projekte. Ti dogodki so skozi čas izgubili na svoji bleščavosti, še posebej v zadnjih dveh letih, ko je nekdaj priljubljeni razvijalec začel kvasiti bedarije. Vsi se spomnimo njihovega felerja ob najavi Diabla za telefone, potem pa so pokazali tudi svoje prave barve med Hong Kong protesti.

Letošnji BlizzCon je bil zaradi koronavirusa preklican že maja, vse od takrat pa so se igralci spraševali, ali nas nemara čaka digitalna oblika sejma. Navsezadnje so na ta format preklopile skoraj vse večje konference, Blizzard pa že dolgo časa svojim sledilcem prodaja nakup virtualnih vstopnic, ki omogočajo gledanje prenosa v živo, zraven pa dobite tudi vpogled v prav posebne predstavitve. Skratka, platforma je že postavljena, zato bi jo bilo tudi pametno izkoristiti.

In predsednik studia J. Allen Brack je v nedavnem finančnem poročilu potrdil ravno to:

“Duh BlizzCona bomo v začetku naslednjega leta prenesli v virtualno obliko. Res imamo srečo, da za nami stoji tako strastna skupnost, ki se veseli naših trenutnih in prihodnjih projektov. In mi se res veselimo, da jim lahko na tem dogodku pokažemo, na čem vse so delale naše razvojne ekipe.”

Bolj natančnega datuma nismo dobili, tako da to za zdaj ostaja še skrivnost in zelo verjetno bo datum izida BlizzCona Blizzard napovedal do konca letošnjega leta. Zanimivo pa bo videti, kaj nam ima Blizzard sploh za pokazati. Novi dodatek za World of Warcraft bo izšel že letos, Diablo 4 pa ima po zadnjih informacijah pred sabo še kar nekaj razvoja. Overwatch 2 že dolgo ni dobil kakšnega novega napovednika, tako da se nam skoraj zagotovo pripravlja kaj v tej smeri. Morda Blizzard celo dela na nekem povsem novem projektu? Kdo bi vedel, ostane nam samo potrpežljivost in upanje na nekaj kvalitetnega.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime