Vrednost delnic razvijalca CD Projekt RED je padla za 25 %

O poljskem razvijalcu CD Projekt RED in njegovi igri Cyberpunk 2077 se te dni veliko govori, a žal boste težko našli kakšen članek, ki bi nekdanjega ljubljenca PC igralcev orisal v pozitivni luči.

V igričarski industriji se namreč že dolgo govori o neusmiljenem delovnem tempu, ki naj bi ga podjetje izvajalo nad svojimi delavci, pred kratkim pa je na površje privrela tudi informacija, da te dolge ure niso ravno dobro plačane. Seveda je igralce pred kratkim najbolj razburil nov zamik datuma izida in nekateri so bili nad to novico celo tako razburjeni, da so razvijalcu začeli pošiljati grožnje s smrtjo.

Vse te težave so pripeljale tudi do burnega dogajanju na trgu z delnicami. CD Projekt RED je bil namreč avgusta v povsem drugačnem položaju kot danes. Takrat je bilo pričakovanje igre Cyberpunk 2077 na višku, hkrati pa je bila takrat tudi najavljena AR The Witcher igra, ki močno spominja na Pokemon GO. Takrat je tržna vrednost podjetja znašala 9,6 milijarde evrov, za eno delnico pa si odštel nekje 100 €.

Od takrat so se zadeve zasukale na slabše. V samo dveh mesecih je vrednost podjetja padla za kar 25 %, in čeprav je bil padec pričakovan, je to še vedno veliko izgubljenega denarja. CDPR je zdaj ocenjen na 7,2 milijarde evrov, kar je za 2,5 milijarde manj od avgusta.

Razvijalec je na sestanku z investitorji razložil razlog za zamik iz 19. novembra na 10. december in povedal, da trenutne konzole preprosto potrebujejo še dodatno optimizacijo. Novi datum pa pa ni več tako trdno zakoličen kot prejšnji in v izjavi soustanovitelja se je lahko začutilo nekaj dvoma, da bomo igro sploh videli v letu 2020.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime