Tudi Twitch za vedno suspendiral Trumpov račun

Zdaj že bivši predsednik ZDA, Donald Trump počasi izginja iz naših spominov in kmalu se ga bomo samo še spomnili po njegovi vlogi v Sam doma 2. Trump je namreč zaradi hujskanja svojih sledilcev na napad na ameriški Kapitol bil grobo obsojen iz vseh smeri in tudi družbena omrežja so mu grobo stopila na rep.

Tako je po dnevih od napada na Kapitol izgubil svoj Twitter, Facebook, Instagram in TikTok račun. To je bil boleč udarec, saj Trump je bil s svojimi sledilci v stiku prav preko družabnih omrežij, tako da so sedaj internetne poljane nenavadno tiho.

Dva tedna po napadu mu je bil začasno ukinjen tudi njegov Twitch račun. Platforma je takrat izjavila, da bodo njegov račun še enkrat prgledali, ko bo v pisarno zaprisegel Biden, to recenzijo pa so očitno opravili včeraj in se odločili, da za vedno ukinejo Trumpov račun.

Razlog za odločitev je bilo dejstvo, da zna biti kanal uporabljen za nadaljnje širjenje sovraštva in da Trump še vedno poziva po nasilju, kar krši njihov pravilnik. Ta pravi, da so trajne ukinitve računov rezervirane samo za tiste največje kršitelje in da pri teh odločitvah ne obstaja možnost pritožbe.

Twitch je v zadnjem letu naredil veliko na zmanjšanju toksičnosti svoje skupnosti. Zajezili so uporabo nekaterih žaljivih besed, pred kratkim pa so se odločili odstraniti emotikon PogChamp, saj je obraz tega emotikona, Ryan “Gootecks” Gutierrez, izrazil podporo napadu na Kapitol. Kljub tem korakom se nekateri še vedno pritožujejo, da Twitch ne obravnava vseh streamerjev pravično in enakopravno. To tezo je Twitch sam potrdil pred kratkim, ko je ena streamerka uprizorila pravo porno predstavo, a dobila samo 3-dnevno odstranitev iz platforme.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime