CDPR zamaknil izid posodobitve 1.2 za igro Cyberpunk 2077

Poljski razvijalec CD Projekt RED se trenutno nahaja v škripcih. Njegova težko pričakovana igra Cyberpunk 2077 je namreč po osmih letih resda prodala rekordno število izvodov, a razvijalec je zaradi slabe optimizacije na konzolah in PC-ju ter poplave hroščev pri igralcih izgubil veliko zaupanja.

Ravno ko so se spravljali v reševalno akcijo ugonabljanja hroščev pa jih je po prstih usekal še hekerski napad. Napadalci so iz strežnikov izmaknili izvorne kode za igre The Witcher 3, Gwent in Cyberpunk 2077 ter na strežniku pustili manjše razdejanje. Kot vsaki pravi razvijalec je imel CDPR seveda varnostne kopije, a obnova podatkov zahteva svoj čas, poleg tega pa je treba tudi pregledati kam vse so napadalci stegnili svoje kremplje.

Končni rezultat je dejstvo, da prihajajoča posodobitev 1.2 preprosto ne bo mogla iziti ob predvidenem času. Razvijalec je novico sporočil preko Twitterja in zraven zapisal, da tako obsežna posodobitev kot je 1.2 preprosto zahteva več časa, tega pa je podaljšal ravno hekerski napad.

Novi datum je zdaj postavljen na drugo polovico marca. Res upamo, da bo popravek dovolj obsežen, da bo končno vrnil igro v PlayStation trgovino, kjer igre zaradi neoptimizacije ni že več mesecev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime