Cyberpunk 2077 večigralstvo je bilo najverjetneje preklicano

Razvijalec CD Projekt RED je še pred izidom igre Cyberpunk 2077 javno zapisal, da bo to njihova prva igra, ki bo vsebovala tudi večigralsko plat. A da ta ne bo dodana naknadno, ampak da bo praktično ločen projekt, ki se bo po obsežnosti lahko kosal z velikani tipa GTA Online.

Vendar pa so se sedaj načrti spremenili. Cyberpunk 2077 ob izidu ni postal slaven zaradi svoje kvalitete, ampak zaradi vseh težav, ki še danes povzročajo težave igralcem. Vse moči so morali vložiti v popravljanje enoigralskega dela, poleg tega pa so jim zagodli še hekerji, ki so jim iz strežnikov odtujili izvorno kodo igre Cyberpunk 2077.

Razvijalec se je tako moral zbrati in včeraj so izdali nov video, ki napove spremembo strategije pri razvoju iger. CD Projekt RED se bo razširil, to pa mu bo omogočilo delo na dveh vzporednih projektih. Najavili so tudi nakup kanadskega razvijalca Digital Scapes, ki je znan po delu na večigralskih igrah. Digital Scapes je bil preimenovan v CD Projekt RED Vancouver, tako da bo imel sedaj razvijalec eno vejo tudi izven Poljske.

Dotaknili so se tudi Cyberpunk 2077 večigralstva in povedali so, da bodo ponovno razmislili o njegovem nadaljnjem razvoju. Nova strategija dela bo namreč spremenila tudi vpeljavo večigralskih elementov v vse njihove nadaljnje projekte in večigralstvo bo obstajalo samo tam, kjer bo njegov obstoj tudi smiseln. CDPR je še povedal, da so še vedno usmerjeni v izdelavo enoigralskih iger in da se to tudi ne bo spremenilo v prihodnosti.

Skratka, med vrsticami to najverjetneje pomeni, da bo famozno Cyberpunk 2077 večigralstvo preklicano. Igra je trenutno na slabem glasu in vlaganje finančnih sredstev v razvoj nekega večigralskega projekta zdaj preprosto en bi bil logičen in bi verjetno prinesel finančno izgubo. Trenutno se razvijalcu bolj izplača popraviti original (igra še vedno ni na voljo za prodajo na PlayStation trgovini), izdelati kakšno večjo razširitev, hkrati pa delati na nadaljevanju Cyberpunk in The Witcher franšiz.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime