Bo World of Wacraft v kratkem res izšel za konzole?

World of Warcraft je bil včasih kralj MMO žanra in čeprav se igra kljub svoji starosti še danes dobro drži, se je v zadnjem letu začel opazen trend, ki je igralce privedel do zapuščanja svoje dolgoletne odvisnosti in odhoda na bolj zelene pašnike. Vse te migrante je z veseljem sprejel Final Fantasy 14, ki te dni uživa porast igralcev in bo kmalu dobil povsem novo razširitev Endwalker, nekaj bremena pa je prevzel Amazonov projekt New World.

Blizzard je pri oblikovanju World of Warcrafta nekako zaspal in preprosto ni imel idej za novo originalno vsebino, vsekakor pa k njihovem ugledu ni pripomogla tudi ogromna tožba iz strani Kalifornije, ki je pokazala vse svinjarije znotraj njihovih pisarn. Vse to je prizadelo tudi založnika Activision in obe veji, ki sta sicer združeni pod ime Activision Blizzard, se te dni na vse pretege borita pri gašenju PR požarov, ki jih kar noče zmanjkati.

Jeznih igralcev tokrat ne morejo zamotiti tudi s svojimi igrami, saj sta oba njihova večja projekta Overwatch 2 in Diablo IV dobila pošten zamik izida, a morda Blizzard še ni povedal zadnje. Igralci so namreč pri nedavni posodobitvi Microsoftove Xbox strani v kodi zaznali nekaj sprememb in ena od njih je bila zapis igre World of Warcraft: Complete Edition.

blizzard

Ta naj bi se nahajal pod zavihkom prihajajočih iger, ki bodo omogočene 9. decembra. To ni povsem naključen datum, saj se bo ravno na ta dan zgodila podelitev nagrad The Game Awards, ki bo vsebovala tudi lepo število prvič videnih projektov in morda je konzolični World of Warcraft eno od presenečenj.

Res je, da trenutne razmere in sovraštvo proti Blizzardu ni ravno pravi čas za izid novega naslova izpod njihovih rok, a morda bi razvijalec rad igralcem ponudil vsaj nekaj novega, kar bi omililo čakanje na njihov naslednji projekt in se jim s tem tudi malce prikupil. Po drugi strani pa bi bilo zanimivo videti, kako bi World of Warcraft sploh delal na igralnih ploščkih, saj bi razvijalec moral izgruntati res napredno in udobno nadzorno shemo, ki bi na omejene gumbe prepeljala vse kombinacije napadov in urokov.

Več bo znanega na The Game Awards, ki vam še vedno omogoča glasovanje za izbiro najboljše igre leta 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime