CD Projekt RED najavil še dve dodatni Witcher igri in nadaljevanje Cyberpunka 2077

Založnik in razvijalec CD Projekt RED je v zadnjih dveh mesecih ponovno oživel. Veliko je k temu pripomogla frišna Netflixova serija Cyberpunk: Edgerunners, ki ni požela samo dobrih kritik, ampak je tudi dvignila igralne številke njihove zadnje igre Cyberpunk 2077, ki so se ji igralci, kljub slabemu izidu, zdaj odločili ponuditi še eno priložnost, nato pa so presenečeno odkrili, da so bile porodne tehnične težave odpravljene in da se pod površjem skriva prav dobra RPG izkušnja.

Poljaki so se včeraj odločili razodeti svoje načrte za prihodnost in ti so resnično konkretni. CDPR bo vse svoje karte vložil v franšizi The Witcher in Cyberpunk 2077, za razliko od prej pa po novem ne bodo delali samo na enem projektu, ampak na več njih.

Največ pozornosti je zaenkrat usmerjeno v Veščeca. O novi trilogiji The Witcher iger vemo že nekaj časa, a razvijalec se ne bo ustavil samo pri njih. Na prvem delu te trilogije zaenkrat dela 150 ljudi, CDPR pa namerava celotno trilogijo zaključiti v šestih letih po izidu prvega dela.

Najavljena pa sta bila še dva ločena Witcher projekta. Prvi, s kodnim imenom Project Sirius, bo nastal v sodelovanju z razvijalcem Molasses By the Flood in bo poleg enoigralske kampanje vseboval tudi večigralsko plat. Projekt je zaenkrat v predprodukciji in na njem dela okoli 60 ljudi.

Druga Witcher igra nosi naslov Project Canis Majoris. Gre za čistokrvno enoigralsko izkušnjo, na njej pa bo prav tako delal zunanji studio, sestavljeni iz članov, ki so v preteklosti že delali na franšizi The Witcher.

Vsi ti projekti so še daleč v prihodnosti, bomo pa veliko prej dobili nekaj konkretnega. V izdelavi je namreč še vedno predelava igre The Witcher 3: Wild Hunt. Ta še vedno nima datuma izida, a naj bi izšla še enkrat letos.

Napovedano je bilo tudi nadaljevanje igre Cyberpunk 2077. To zaenkrat nosi ime Project Orion, a o njem ne vemo zaenkrat nič, razen tega, da bo nadaljeval izpolnjevanje potenciala te franšize. Preden se bomo pozabavali v drugem delu, nas bo pričakal prvi večji dodatek za originalno igro Phantom Liberty, ki bo izšel v prvi polovici 2023. Zadeva naj bi bila v zaključni fazi razvoja, na njej pa zaenkrat dela okoli 350 ljudi.

CD Projekt RED je še dodal novico o povsem novi franšizi, s kodnim imenom Project Hadar. Ta je še v fazi koncepta in razvit interno, to pa je tudi vse, kar zaenkrat vemo.

Dodatek Phantom Liberty bo še zadnji naslov, ki bo zgrajen na njihovem lastnem pogonu, medtem ko bodo vse bodoče igre zgrajene na pogonu Unreal Engine. To je vsekakor dobra novica, saj je imel CDPR vedno težave z optimizacijo in hrošči, tako da zna ta prehod odpraviti to nadlogo in razvijalcu omogočiti, da več svoje moči nameni sami vsebini.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime