Začelo naj bi se delo na povsem novem Deus Exu

Te dni razvijalci najavljajo množične predelave starih naslovov in iz glave lahko ta hip naštejem prenove iger Gothic, Dead Space, Silent Hill 2, The Witcher, Resident Evil 4 in System Shock, zagotovo pa sem tu pozabil našteti še kup drugih projektov. Čudno potem, da se nihče še ni spomnil predelati legendarne igre Deus Ex, ki nam je 22 let nazaj pokazal čar videoiger, ki znajo ponuditi zanimivo zgodbo in možnost različnega pristopa do misij, ki za sabo pustijo posledice.

Deux Ex kljub svoji kvaliteti ni bil nikoli prodajna uspešnica. Založnik Square Enix je franšizo pognal z igro Deus Ex: Human Revolution in jo leta 2016 zaključil s poglavjem Mankind Divided, kvalitetnim naslovom, ki pa ga je založnik naravnost zmrcvaril preko DLC-jev in odrezane vsebine. Vse od takrat ta franšiza počiva, avgusta pa je licenco odkupil novi založnik Embracer, ki je takoj začel razmišljati o ponovnem zagonu serije.

In delo se je zdaj očitno vendarle začelo. Zaenkrat so vse skupaj govorice, vendar pa prihajajo iz ust Jasona Scherierja, ki se pri teh zadevah redkokdaj zmoti. Njegova Twitter izjava prihaja po presenetljivi novici, da je Embracer zaprl studio Onoma, ki je spremenil ime samo nekaj tednov nazaj. Zaradi tega se je marsikdo ustrašil, da je šel rakom žvižgat tudi studio Eidos Montreal, ki je ustvaril zadnji dve Deus Ex igri, a Jason je te strahove zdaj pomiril.

Eidos Montreal se ne zapira. Ravno nasprotno, imajo polne roke dela. Preklicali so nek projekt, ki naj bi se dogajal po izročilu serije Stranger Things, studio pa naj bi zdaj sodeloval pri ustvarjanju nove igre Fable, ki jo je Microsoft najavil že dolgo nazaj.

Razvijalec pa se je vrnil tudi v naročje svoje stare ljubezni. Začelo naj bi se delo na povsem frišnem delu Deux Ex serije, a Jason opozarja, da je zadeva še v zelo, zelo zgodnjem stadiju razvoja. To najbrž pomeni, da bomo igro dobili šele nekaj let, a oboževalska baza bo vesela že tega, da franšiza ni povsem mrtva.

Jasonovo poročilo je seveda oboževalce spravilo v brskanje za informacijami iz kakšnih virov, ki bi znali kaj skrivati. Elias Toufexis, ki je v Human Revolution in Mankind Divided posodil glas glavnemu junaku Adamu Jensenu, pravi, da ne ve nič, a da je vedno vesel omembe Adama in da bi z veseljem zopet stopil v mični svet Deusa Exa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime