Indiana Jones and the Dial of Destiny dobil prvi napovednik

Naslednja in hkrati zadnja Indiana Jones avantura s Harrisonom Fordom je končno dobila svoj prvi napovednik in čeprav se nam je najbolj znani arheolog s svojo zadnjo odpravo v kraljestvo kristalne lobanje iz leta 2008 pošteno zameril, si preprosto ne bo morem pomagati, da mi ne bi srce zaplesalo, ko spet vidim Indyja pred kamerami.

Naš junak je bil sicer že več kot 10 let nazaj vidno ostarel, tokrat pa se ponaša s še več gubami. Ford je danes star že 80 let in se preprosto ne more več tako sukati kot včasih, a njegova starost očitno v novem filmu Dial of Destiny akcije ne bo upočasnila.

Za moje okuse je malce preveč CGI dogajanja, vendar pa je videno še vedno videti adrenalinsko in pričara spomine na starejše filme znotraj franšize Indiana Jones. Indy se bo podil peš in na konjskem hrbtu, čakajo nas pregoni s tovornjaki, zapel pa bo tudi njegov bič, ki pa proti celi sobi oboroženih nasprotnikov ne pomaga ravno veliko. Pred kamerami se bo pomudil tudi John Rhys-Davies v vlogi Sallaha, zanimivo pa bo gledati tudi Madsa Mikkelsena, ki zna vedno impresivno odigrati vlogo zlobneža.

Končno smo dobili tudi praktičen vpogled v tehnologijo pomlajevanja, ki bo Forda v nekaterih scenah preobrazila v njegova mlajša leta. Dobili smo dva takšna kadra in oba sta videti odlično, a seveda se bo za končne vtise treba prepričati šele pri gledanju končnega izdelka. Napovednik ima sicer eno hudo zanič sceno, ko se Indiana ponosno postavi pred kamero na konju, več kot očitno pa je gor nek statist, ki so mu nerodno gor prilepili digitalni obraz Forda.

Glasba je vzdušna, kar niti ni tako čudno, saj bo tudi tokrat za njo poskrbel John Williams, ta pa se bo s tem filmom tudi upokojil. To bo hkrati tudi prvi Indiana Jones, ki ga ne bo režiral Steven Spielberg, saj bo tokrat ta samo producent, pod pisci zgodbe pa tudi prvič v zgodovini te franšize manjka George Lucas.

Indiana Jones and the Dial of Destiny, ki je mimogrede malce trapast naslov, bo v kina pridrvel 30. junija 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime