Kojima je v dražilnik za grozljivko OD skril reference na Silent Hill

Ena večjih obsesij interneta, vsaj kar se igričarskega področja tiče, je parjenje franšize Silent Hill z legendarnim ustvarjalcem Hideom Kojimo. Japonski mojster je sicer postal znan na račun iger Metal Gear Solid, a njegovim oboževalcem se je naravnost utrgalo, ko se je podal v kovanje grozljivke, ki je najprej izšla kot demo in se je imenovala PT. A vztrajni igralci so pri dokončanju dema uvideli, da je v bistvu PT v bistvu samo napovednik za igro Silent Hills in to celotno dogajanje je označeno za eno najbolj genialnih marketinških potez v zgodovini igričarske industrije.

Iz vsega skupaj se na koncu ni izcimilo nič, saj sta se založnik Konami in Kojima grdo skregala, zaradi česar je bil Silent Hills preklican, vendar sanje oboževalcev še vedno upajo, da sta se nemara pobotala in da bo Kojima vendarle enkrat uspel uresničiti svojo vizijo. Nekateri so to upanje igralcev izkoristili za svoje namene, kot je denimo tisti prevarantski studio za katerega se je najprej sumilo, da je to nek razvijalec, za katerim se v resnici skriva Kojima, a Blue Box je v bistvu bil samo kup ljudi, če ne samo en sam človek, ki so želeli iz internetne norije nekaj na hitro zaslužiti.

Vse to nas je pripeljalo do podelitve The Game Awards, kjer je Hideo Kojima razkril svoj nov prihajajoči naslov OD, dražilnik pa nam je pokazal dva obraza, ki sta nekaj momljala in kazala realistične obrazne grimase. Vendar pa se je pod površjem skrivalo precej več kot pa so videle naše oči, zaradi česar se je pri igralcih zopet vzbudilo upanje, da je OD v bistvu Silent Hill.

Nekdo je namreč dvignil svetlost videa in ta je opazil, da se v ustih igralca Uda Kierja izrišejo komajda zaznavne črke. V zaporedju si sledijo črke A, T, A, M in I. Beseda Atami sama po sebi ne pomeni nič kaj preveč igričarskega in to je v bistvu mesto, ki se nahaja znotraj Shizuoka na Japonskem. Stvar pa se spremenijo, če besedo Shizuoka prevedemo v japonščino, saj nato dobimo dva znaka 静岡. 静 pomeni tiho oziroma “silent”, 岡 pa hrib oziroma “hill”. Sestavimo ju skupaj in dobimo Silent Hill.

A to ni edini dražilnik, ki OD veže na Silent Hill. Nekomu je uspelo približati oči igralke Sophie Lillis in to v tistem momentu, ko prestrašeno gleda v kamero. V očesu lahko vidimo počasno odpiranje vrat, nakar se v njih pojavi neka temna pojava, igralka pa takrat zakriči.

Ta vrata imajo nad sabo luč in skozi enako dizajnirana vrata po dražilniku na oder stopi Hideo Kojima in se nato pogovori z režiserjem Jordanom Peelom. In zakaj bi ta vrata igrala pomembno vlogo? Zato ker ravno takšna srečamo na začetku dema PT, ko se zbudimo in tudi ta se odprejo na skoraj identičen način.

Vse skupaj so seveda samo ugibanja in čisto možno je, da se je Kojima malce pozabaval na naš račun, a če ste morda vse do sedaj upali na ponovno oživitev Silent Hill iger pri katerih bi Hideo igral pomembno vlogo, potem je to do sedaj največji pokazatelj, da zna na tem dejansko biti nekaj resnice.

Založnik Konami je sicer franšizo Silent Hill oživel na svoje roke. Napovedal je kup projektov, med katerimi sta najbolj pomembna predelava drugega dela in čisto nov, visokoproračunski del Silent Hill f, Hideo pa pri njihovi predstavitvi ni bil omenjen niti z besedo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime