Predelava igre Fallout 4 prestavljena na naslednje leto

Razvijalec Bethesda je lani praznoval obletnico franšize Fallout, saj je ta doživela že svoj 25. rojstni dan. Brez skrbi: od izida igre Fallout 3, ki je bila tudi prva izpod Bethesdinih rok, še ni preteklo toliko let, tako da niste še tako stari. Govora je namreč o tisti čisto prvi Fallout igri, ki je izšla leta 1997 in jo spočel zdaj umrli studio Black Isle Studios in res ne vem, zakaj pri založniku še ni odobril uradne predelave prvih dveh iger, saj bi se te zagotovo dobro prodale in so več kot potrebne obnove.

A namesto tega se je Bethesda raje odločila obnoviti zadnji enoigralski del Fallout 4, ki je izšel leta 2015. Za tega je bila ob obletnici obljubljena nadgradnja, ki bi bila sicer namenjena aktualnim verzijam konzol PlayStation 5 in Xbox Series X, izboljšave pa bi prišle tudi na PC. Nadgradnja bi priskrbela podporo za višje ločljivosti in sličice na sekundo, dodatno vsebino za Creation Club in ogromno popravkov hroščev, ki so ostali v kodi tudi po tem, ko je Bethesda leta nazaj za igro prenehala izdajati popravke.

Vendar pa od originalne najave dalje o predelavi nismo slišali prav ničesar, kar je malce bizarno, saj je nadgradnja slišati kot dokaj enostaven projekt in ni neka popolna obdelava pri kateri bi bila celotna koda preseljena v nov pogon. V letu 2023 nismo dobili niti ene sličice, kaj šele kakšnega napovednika in Bethesda je končno prekinila molk včeraj, ko je preko X-a nepresenetljivo najavila, da bo posodobitev prispela šele enkrat v 2024.

Bo ta predelava na koncu večja kot je bila sprva napovedano in je Bethesda zato potreboval ves ta dodatni razvojni čas? Kdo bi vedel, a bolj se zdi verjetno, da namerava založnik izid predelave prestaviti bližje k izidu televizijske serije, ki bo na pretočnem servisu Prime Video premiero doživela aprila naslednje leto. Serija zna vplivati na prodajo iger, saj se je nekaj podobnega zgodilo ob premierah Netflixovih televizijskih obdelavah iger The Witcher in Cyberpunk 2077, ko so gledalci med epizodami obujali spomine na interaktivne izkušnje in nato skočili v ponovno ali pa čisto novo preigravanje sorodnih iger. Čisto možno je, da Bethesda upa na podoben rezultat in želi takšnim gledalcem dostaviti še sveže prenovljeno igralno izkušnjo, za povrh pa zna ta vključevati dodatek plačljivih modov, kot se je to zgodilo v nedavni prenovi Skyrima.

Nadgrajeni Fallout 4 tako prihaja šele v 2024, kar ga v bistvu postavi samo leto stran od praznovanja svoje 10. obletnice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime